menu

kokox

stickymenu

ANIKI GEOGRAPHICA DEFTER İNCELEMESİ / ANIKI GEOGRAPHICA NOTEBOOK REVİEW


ANIKI GEOGRAPHICA, dünya defter literatüründe ing: Travellers Notebook= Seyyahın Not Defteri olarak tanınan sınıfta bir defter. Bu yüzden büyük kısmı deriden imal edilmiş.

Geographica, eskiçağın ünlü Amasyalı coğrafyacısı Strabon'un XVII kitaptan oluşan eserinin adı. ANIKI, Geographica'nın seyahatname olmasından dolayı bu defterine Geographica adını vermiş. Geographica, hem adıyla hem de malzemesiyle coğrafyacı Strabon'un eğitim gördüğü topraklarda, Anadolu'da vücud bulmuş bir defter. Bir defterden ziyade bir kaç defteri içinde güvenle saklayabileceğiniz bir deri defter sistemi.



Geographica, adına yakışır bir paketle ulaşıyor sahibine. Kraft kağıtla paketlenmiş olan Geographica, kendine özel bir mühür fiyonkla daha şık ve asil hale gelmiş. Paketiyle de sahibini etkiliyor.

Aniki Geographica'nın kapağı 2-2,5mm kalınlığında manda derilerinden seçiliyor. Genelde at ve çift hayvanlarının koşumlarında kullanılan manda derisi, hem çok sağlam hem de esnek. Geographica defter sisteminin kapak renkleri koyu kahve ağırlıklı. Zira Anadolu deri üreticisi, büyük çoğunlukla bu renk deri üzerine çalışıyor.

Geographica'nın deri kapakları kesildikten sonra iki ay kadar kesilen derinin kendini bulması ve gerçek şeklini alması için bekletiliyor. Daha sonra defter kapağı olması için üzerinde çalışılıyor, delikleri açılıp kenarları perdahlanıyor, boyanıyor. Geographica birden fazla defteri bünyesinde bir lastik bağlama sistemi ile tutuyor. Sipariş esnasında kahverengi, kırmızı, bordo, yeşil, mavi ve portakal renklerinden birini lastik rengi olarak Aniki'den isteyebiliyorsunuz. Lastik sistemin bir yararı daha kaleminizi, kalemliğinizi veya 3. bir defteri yerleştirebilmek için size imkan tanıması, hem de rengarenk seçeneklerle. Seçenekli olması Aniki'nin bu defterleri sipariş üzerine tek tek elde üretiyor olmasından kaynaklanıyor.

Aniki Geographica, Japon Midori ve Amerikan Pelle defterler gibi birden fazla lastikten üretilmiş bir defter değil. Tek bir lastik boyunca hem defterler deri kapağa tutturulmuş hem de bu lastik, deri kapağı sarıp sarmalıyor, kucaklıyor. Zaten Aniki, bu lastik bağlama sisteminin tescilini almış. Defter sisteminde kullanılan lastikler yüksek kauçuk oranlı türde Aniki'ye özel üretiliyor. Geographica standart olarak içinde iki defterle birlikte geliyor. Benzeri üreticiler, Midori ve Pelle'de ikinci defter için bedel ödeyerek kendi kendinize yapacağınız bir özelleştirmeye mecbur kalıyorsunuz.



Aniki, Geographica defter sistemini güzelleştirmek ve farklı kılmak için sistemi kucaklayan lastik üzerine gümüş bir parça koymuş. Gümüş parçalar bununla da bitmemiş ve Aniki ayıraç olarak kullanılan ipin ucuna sarkaç olması için biri yuvarlak biri dikdörtgen iki parça gümüş eklemiş.

Geographica içinde 100gsm. dolmakalem için özel seçki kağıtlardan imal edilmiş 10 x 14 cm. ebatlarında iki defter barındırıyor. Defterlerin her biri 54 sayfa, toplam 108 sayfa yazım alanına sahip. Defter kapaklarıysa 300 gsm. yarı yumuşak Fransız kağıdından. Geographica'nın Japon ve Amerikan muadillerinde 80 gsm. dolmakaleme pek uygun olmayan kağıt kullanılmakta. Kapak kağıtlarıysa daha hafif ve yumuşak.



Geographica içinden çıkan defterler, Aniki'nin Elegant serisi defterleri. Sayfa rengi olarak beyaz ve fildişi seçeneği mevcut. Kağıtlar dolmakalem ile yazımda yüksek akıcılık ve konfor sağlaması için özel perdahlı olarak seçilmiş. Elegant defterler aynı zamanda arşivlik kağıda sahipler ve üreticisi 250 yıl ömür biçiyor. Aniki'nin defter ebadı dünya üreticilerinin bu sınıftaki defterlerine göre 1 cm. daha büyük. Bu fark da daha geniş bir yazım sahası sunuyor. Geographica'nın deri ebatları 11,5 x 16 cm. Bu ebadıyla dünyadaki bir çok deftere rahatça ev sahipliği yapabilir. Defterler bittikten sonra yerlerine yenilerini takarak uzun yıllar kullanacağınız bu deri defter sisteminden çıkan defterlerinizi kapaklarına tarih ya da isim koyarak saklayabilirsiniz. Zira Geographica'nın defter kapakları sağlam ve güvenilir.

Aniki Geographica tüm yapısıyla sizinle uzun yılları güzelleşerek ve zorluklara dayanarak katedebilecek bir defter sistemi. Aniki Geographica'ya bir takım güncellemeler de yapılacak, bunları görmek için tıklayabilirsiniz.

Konunun kullanıcılar açısından önemli kısmı ise tabiiki fiyatı. Japon Midori ve Amerikan Pelle'nin Geographica'dan ufak 9 x 11cm. ebatlı, tek defterli tipleri yurtdışında 50-55 US$, bir de 20 US$ üzeri gönderi ücreti de eklenince 75 US$ seviyesine çıkıyor.

Geographica ile ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız





blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy