menu

kokox

stickymenu

PELIKAN ThINK DOLMAKALEM İNCELEME / PELIKAN ThINK FOUNTAIN PEN REVİEW


Ben çayı alıp geldim. Sizler de bu zaman zarfında Pelikan ThINK'in resmini ve özelliklerini biraz okumuş olmalısınız. İsterseniz, biraz da birlikte üstünden geçelim.


TASARIM ve DETAYLAR



Pelikan 2012 Eylül ayında duyurduğu gibi bizlere alışılmış dışı gibi gelmesine rağmen 80'li yıllarda Staedler ve Rotring tarafından imal edilmiş üçgen formlu futuristik bir dolmakalem yaratmış. Pelikan bu dolmakalemde daha öncede bahsettiğim balina formunu üçgen kesitle birleştirerek balina formunu daha ince ve estetik hale getirmiş. Balinadan ziyade balık gövdeli bir dolmakalem ThINK. Pelikan öncelikle ThINK'in yaratılışının başlangıcında onun modern yaşam tarzını temsil edecek bir kalem olması fikrini çıkış noktası olarak benimsemiş. Bu yüzden okul derslerinden aşk mektuplarına kadar uzun bir yelpazenin kullanıcılarına hitabedebileceği reklamlarında vurgulanıyor.

Pelikan "ThINK" adını, zannediyorum ing. INK= Mürekkeb ve ing. Think= Düşünmek kelimeleri üzerine kurarak oluşturmuş.


GÖVDE


Pelikan ThINK'e derinlik kazandırmak için iki uyumlu rengi iki farklı desende olacak şekilde tasarlanmış. Bu yüzden iki renk seçeneği var. Biri mor siyah karışımlı diğeri koyu gri siyah karışımlı. Her modelde ki iki renkten biri parlak biri mat olarak seçilmiş. Arka gövde ucu ve parmakların kavrayacağı kısım mat silikonize kauçuktan imal edilmiş olması bir de elden kaymanın önüne geçebilmek için mat olarak imal edilmiş. Kauçuk bölüm uzun yazımlarda hem parmak uçlarınızın yorulmasını hem de terlemesini engelliyor. Kauçuk bölüm avuç içinde yukarı aksta rahat etsin diye üste doğru daralan bir geometrik formda yapılmış. Bu geometri ile dolmakalemi parmak uçlarınızla yazım sırasında kolayca hareket ettirebiliyorsunuz. Dolmakalem kapağı ve gövdesinin kauçuk olmayan kısımları parlak lake plastikten üretimiş. Çevresine ışık saçan, göz alıcı bir dolmakalem denilebilir. Resimlere bakıldığında üçgen kesit rahatsız edici gibi gözükse de, bu bir ön yargı. Pelikan ThINK'i elinize aldığınızda bunu çok iyi anlıyorsunuz. Zira hem parmak uçlarıyla çok iyi tutuluyor hem de üçgen kesit kenarları hafif yay çizerek yuvarlatılmış. Bu detay sayesinde dolmakaleminizde istediğiniz tutuş açısını yakalayabiliyorsunuz.
Kapak sadece ucu kapatacak şekilde kilit mekanizması ile donatılmış. Kısalığından ötürü biraz garip gelse de ana gövdeye emniyetli ve sıkıca tutunuyor. Dolmakalemin tek negatif yanı ise bu kısa kapağı açmak. Fakat dolmakaleme alışınca bu da ortadan kalkıyor. Kapak klipsi gayet zarif ve güvenli tutuyor gömlek cebini. ThINK'in gövdesi alışılmışım dışında tam ortadan ikiye vida yardımıyla ayrılabiliyor dolum için. Bu yönüyle de farklı bir dolmakalem. Kapağı arka gövdeye, arka gövdenin kauçuk piramid kısmı sayesinde çok iyi oturuyor ve şık bir görünüm kazanıyor.

ThINK için altını çizerek söylemeliyim ki, muhteşem dengeli bir dolmakalem. Pelikan bu konudaki bilgi ve araştırmalarının sonucunu ThINK de bizim kullanımımıza sunmuş. Dolmakalemin denge merkezi ucun tam arkasına gelecek şekilde tasarlanmış. Bu yüzden ucun üstüne yüklenerek parmaklarınızı yormak gerekmiyor. Hem yuvarlatılmış kesit hem de çok iyi hesaplanmış denge merkeziyle ThINK'in gövdesi son derece iyi ve kaliteli.


DOLUM SİSTEMİ


Ben ThINK'in standart paketiyle fotoğrafını çekmedim ama iki adet uzun tip uluslararası silinebilir mavi kartuş çıkıyor paketinden. Bir adet uzun uluslararası mürekkeb kartuşu ya da iki adet kısa kartuşu gövdesi alabiliyor. Bir kısa kartuş kullanım diğeri de yedek olması için. Bunun yanında ThINK pompalı dönüştürücüye de uygun. Böylelikle şişe mürekkebleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Doğal olarak Pelikan gibi kıvamlı mürekkeblerle güzel anlaşırken farklı bir akıcılık sağlıyor.


UÇ ve DAMAK


ThINK'in üzerinde Pelikan'ın tüm P55, P56, P460, P480 gibi genç serilerinde kullandığı çelik uç var. Benim hissettiğim kadarıyla diğer genç serilerinden daha esnek bir ucu var. Hafifçe yaylanıyor ve bu da extra bir yumuşaklık, konfor sağlıyor yazım esnasında. Mürekkeb akışı iyi bir damakla donatılan çelik uç ıslak bir yazım sergiliyor. Uç topunun uygun yuvarlatılmış yüzeyi ise çok dar açılarda bile rahat yazıma imkan veriyor.

Ne yazık ki ThINK için şu anda tek uç seçeneği var, o da medium. Piyasa da tutulursa belki diğer uç seçenekleri de gelebilir fikrindeyim. Fakat üstündeki uçla bir çok beklentiyi rahatça karşılayabileceğini düşünüyorum.

FİYAT


Pelikan ThINK Almanya ve Avusturya'da 21-22 Euro civarında satılıyor. Henüz satışa sunulmadığı ABD piyasasındaki fiyat beklentisi ise 30 US$ altında olması. Ülkemizdeki fiyatı ise 40 TL.
Fakat dünya piyasalarına vurursak biz de ucuz gibi gözükse de Türk halkı alım gücü itibariyle fiyatı biraz yüksek. Benim şahsi takdirim ile 35-36 TL. fiyatı olmalıydı.

GENEL DEĞERLENDİRME


Pelikan ThINK te, Pelikan firması bu tarz dolmakalemlerdeki tüm bilgi birimi ve tecrübesini kullanmış. Yazım kalitesi ve konforu çok iyi, size bir Pelikan ile yazdığınızı hemen hissettiriyor. Şık ve farklı bir gövdesi var. Tutuş ergonomisi son derece iyi.

Tek eleştirel yanı kapağının açılış şekli. Son derece dengeli ve hafif yapısıyla farklı olduğunu hissettiriyor. Pelikan'ın bonkör davranarak her biri uzun yazım sağlayan iki adet mürekkeb kartuşu veriyor olması sizi uzun süre idare edecek önemli bir avantaj. Gövdenin kısa tip yedek mürekkeb kartuşu alabiliyor olması da güzel bir özellik. En mühim özelliği ise pahalı dolmakalemlerde bile nadiren rastlanılan mükemmel ayarlanmış denge merkezi.

TEKNİK ÖZELLİKLER


Tam Boy Uzunluğu : 141,00 mm.
Ana Gövde Uzunluğu : 131,40 mm.
Kapak Uzunluğu : 31,39 mm.
Kapak Arkada Uzunluk : 151,80 mm
Gövde Çapı : 12,96 mm.
Ağırlığı : 12,00 gr.









blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy