menu

kokox

stickymenu

dolmakalem uç kalınlıklarına kağıt etkisi paper effect on fountain pen nib sizes


Aslında yazının başlığını ve altındaki resmi birleştirdiğinizde her şey çok açık bir şekilde anlaşılıyor ama detayları vererek sizleri biraz düşündüreyim istedim.
Bu teste kullanılan dolmakalem Avrupa normunda M uca sahip bir dolmakalem, her üç çizgide de aynı dolmakalem ve mürekkep kullanıldı, eşit hızda bir çizgi çekildi üç kağıda da. Sadece üç farklı kağıt kullanıldı. Soldan sağa doğru sayarsak; kağıt havlu ki o da bir kağıttır, 90 gsm. fotokopi kağıdı ve en son sağdaki kağıt ise perdahlı bir kağıt. Her bir kağıtta dolmakalem ucu ve mürekkebin değişmemesine rağmen çizgi kalınlıkları soldan sağa doğru gittikçe kağıdın yapısına göre incelmektedir. En basit ifadeyle, soldaki kağıt havluyu gözardı etsek bile ortadaki kağıtla sağdaki kağıt arasında %60'a yakın kalınlık farkı vardır. Kağıt tipini değiştirerek çizgi kalınlığının farklılaştığı örnekleri arttırmak mümkün.
İşte size, daha mürekkep faktörünü teste dahil etmemişken kağıdın uç kalınlığına etkisini gösteren basit bir deney. Bu basit deneyden sonra umarım hepimiz dolmakalem uç kalınlıklarımız hakkındaki ön yargılarımızı tekrar gözden geçiririz.



blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy