menu

kokox

stickymenu

PELİKAN LEVEL 65 DOLMA KALEM TEMİZLİĞİ / PELIKAN LEVEL 65 FOUNTAIN PEN FLUSH



Çok uzun zamandan bu yana Pelikan Level 65 dolma kalemlerin yıkanabilirliğiyle ilgili sorular, tartışmalar aldı başını gidiyor. Ben de sizlerle benim kulandığım basit ve ucuz bir yötemi paylaşmak istedimki bu sade ve verimli dolma kalemle daha uzun yıllar dostça yaşayın, yarenlik edin ve o da size hizmet etsin. Pelikan Level 65 hoyrat davranılmaz ise son derece sağlam bir dolma kalem. Bu sağlamlık altındaki güvenirlik duygusunu kıran tek nokta temizlenebilmesinin olmayışı. Rahatça temin edilebilecek malzeme ve özen ile temizliği mümkün aslında.

Pelikan Level 65 dolma kalemin temizliği, aslına bakılırsa paketinin içinde saklı diyebilirim. Level 65 dolma kalem paketinin içinde bulunan plastik mürekkep şişesi bünyesindeki mürekkebi başka bir şişeye alıp bunu yapabilirsiniz. Fakat ben size Level 65 tepe sübabına zarar vermeden yapılabilecek bir yöntemi izah etmeye gayret edeceğim.


Tüm malzeme ezcaneden alacağınız yukarıdaki resimde görüldüğü gibi; biri 5cc. diğeri 20 cc. iki adet şırınga. Bu şırıngalardan 5cc. lik olanın iğnesini ve 20 cc.lik şırınganın gövdesini kullanacağız yıkama işleminde. Yani 5cc.lik olanın gövdesi ve 20cc.lik olanın iğnesi bir şeye yaramayacağı için bir kenara koyabiliriz.


Önce Level 65 dolma kalemimizin arka gövde tepesinde yer alan düğmesini saat yönünün aksinde üçgenle nokta karşı karşıya gelecek şekilde çeviriyoruz. Bundan sonra 5 cc.lik şırınganın ince olan iğnesini Level 65 dolma kalemimizin içine iğnenin dibine kadar dikkatlice sokmak gerekiyor. Bu işlemi iğne şırıngaya takılı olmadan yapıyoruz. Biraz dikkat ve tam yatay şekilde nazikçe iğneyi mürekkep doldurulan delikten içeriye doğru salmanız gerekiyor. Eğer iğnenin ucunun bir yere takıldığını hissederseniz iğneyi hafifçe geri çekerek tekrar deneyiniz. Fotoğrafta gövde içindeki iğne ucu açıkça seçiliyor.


Bir iki denemeden sonra mutlaka resimdeki gibi iğnenin ucunu içeriye daldırmayı başarırsınız. İşin aslında en zor tarafını basarmış oldunuz böylelikle. İğnenin şırıngaya takılan tarafı içeriye sıvı aktarmak için bir giriş vazifesi görecektir. Büyük şırıngamıza yarısına kadar su doldurarak iğnenin şırınga ağzına dikkatlice takalım. Bundan sonra yapacağınız hareket aynı Level 65 mürekkep şişesine yaptığınız hareketle aynıdır. Şırınganın itme koluna bastırın belirli bir noktadan sonra ilerlemeyip karşı kuvveti parmaklarınıza uygulayacaktır. Bundan sonra bastırmayıp bırakın. Aynı şeyi yumuşak hareketlerle tekrarlayın. Yani bas-bırak-geri gelsin hareketi. Bu hareketler esnasında şırınga içindeki suyun gittikçe kirlendiğini veya suyun rengini değiştirdiğini göreceksiniz. Suyun kirlendiğine kanaat getirdiğinizde şırıngayı iğnenin durumunu bozmadan iğneden ayırın. Şırıngadaki kirli suyu boşaltıp temiz su çekin ve aynı şeyleri tekrarlayın. Bu işlemleri dolma kalemin arkasından ışık gelecek şekilde yaparsanız işiniz daha da kolaylaşacaktır. Bu yıkama seansını 3-5 kez yapabilirsiniz. Renkli su gelmediğine emin olana kadar. Suyun artık temiz olduğuna kanaat getirdiğiniz zaman şırıngayı yine iğneden ayırıp şırınga içindeki suyu boşaltın. Sonra şırıngayı dibine kadar indiriniz ve bu durumda tekrar iğnenin girişine takınız. Şimdi dolma kalem gövdesinin içinde kalan son suyu şırınga yardımıyla emerek dışarıya alacağız.

Dolma kaleminizi ucu yukarıya gelecek şekilde dik döndürünüz. Birbirine kenetlenmiş şırınga ve iğneyi birlikte B resminde görüldüğü yere kadar ışık yardımıyla görerek geri çekiniz. Bu durumda iğnenin içerideki emme girişi en alt seviyeye kadar gelmiş olacaktır. Bir elinizle dolma kalemi tutarken diğer eliniz yardımıyla şırınganın kolunu iğnenin pozisyonunu bozmadan geriye doğru çekiniz. Siz şırınga kolunu çektikçe dolma kalem içindeki su şırınga içine dolacaktır. Fakat aynı zamanda dolma kalem içinde oluşan emme kuvveti şırınga kolunu ters yönde çekmeye çalışacaktır. Siz şırınga kolunu bu karşı kuvveti yenecek bir kuvvette çekmeye devam ediniz. Dolma kalem içinde su kalmadığını anladığınız anda şırınga koluna uyguladığınız çekme kuvvetini kesmeden diğer elinizle tuttuğunuz dolma kalemi yukarıya doğru hızlıca çekerek alınız. Artık dolma kaleminiz temizlenmiştir. Son temizlik safhası için dolma kalemi ucunu örtecek kadar suyun içinde bir müddet bırakırsanız pırıl pırıl olur.

Aynı yöntemi küçük şırınga kullanarak dolma kaleminizi istediğiniz şişe mürekkep ile de kullanmak için uygulayabilirsiniz. SAKIN AMA SAKIN ! Bu yöntemi sıcak veya ılık su ile yapmayınız dolma kaleminize zarar verebilirsiniz.








blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy