menu

kokox

stickymenu

FOTOĞRAFLARDA DOLMAKALEM II / FOUNTAIN PEN IN PHOTOS II



Bu anın kareye alındığı tarih Mart 1943. Yer sonsuz imkanlar ve zenginlikler ülkesi ABD nin Washington D.C. kenti. Manzara bir çok genç okurumun hatırlayamayacağı ama benim neslimin kafasına kazınmış olan 70'li yılların ülkem manzaralarına benziyor.

Evet, fotoğraftaki insanlar kuyrukta bekliyorlar, ceplerindeki karnelerle. Hem de bir ayakkabı kuyruğunda. Yıllık 2 çift ayakkabı alabiliyorlar, karneleriyle. İkinci Dünya Savaşı şartlarında her şey karneyle. Hakkınızdan fazla hiç bir şeyi satın alamıyorsunuz. Buna kitap, defter, dolmakalem, kalem ve mürekkebte dahil. Hatta savaş yıllarında bir çok insanın basit şekillerde de olsa kendi mürekkeblerini eczacılardan aldıkları yardımlarla yaptıkları biliniyor.

Fotoğrafta görülen pabuç kuyruğundan, içeri girdiğinizde sol tarafa ayrılarak Savaş Kitapları II. Reyonundan kalem ve defter kuponu alabiliyorsunuz, hakkınızca. Kuyruğun biraz ilerisinde ise benzin ve lastik kuponları için kuyruğa gireceğiniz yerler var. Sıranız geldiğinizde karnenizi uzatıp mühürlettirerek kuponunuzu alıyorsunuz.

Sonra ne mi? oluyor. Bu kuponla bir ayakkabı mağazasına gidip kupon karşılığında bedelini ödeyerek pabucunuzu alabiliyorsunuz. Zannediyorum bu kuyrukta bekleyen en mutlu insanlar, çocuklar ve hanımefendilerdir. Zira hanımefendilerin hayatında pabuçlar en vazgeçilmez şeylerden bir tanesi. Yanılıyorsam bana söyleyin..

Haziran ayının bu son gününde herkese mutlu ve asude bir pazar dileklerim ile.







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy