menu

kokox

stickymenu

waterman washable florida blue / her kağıda uygun mürekkep I


Dolmakalemle ilgilenen ve bir miktar ilerlemiş olan herkesin problemidir, dolmakalem mürekkepleriyle anlaşan kağıt, defter bulmak. Sürekli bunun üstüne giderek doğru kağıdı bulmak yolunda ciddi bütçeler ayırırız. Bu yazımda sizlere, probleme tersten bakmayı önereceğim. Neden kağıda uygun mürekkepler seçmiyoruz? Bu soruma karşılık, böyle bir mürekkep yok dediğinizi duyar gibiyim. Zira anlatılan ya da çeşitli kaynaklardan öğrendiğiniz; kötü ya da ortalama kağıtlara uygun mürekkep olmadığı. Peki nedir? kötü, dolmakaleme uygun olmayan, ortalama kağıt. Piyasa şartlarını göz önüne alarak bu soruya cevabım, 80-90 gsm. fotokopi kağıdı olacaktır. Bunun için fazla uzağa gitmenize gerek yok. Yakındaki kırtasiye hatta yolunuzun üstündeki markette bile var.
Benim de incelemelerime konu olan, test alanı teşkil eden yüzey böyle bir kağıt. Sizlerin de bildiği gibi bu kağıtlar, kanama, fazla yayılma, kırçıllanma ve arkaya geçirme gibi problemlere neden olmaları yüzünden, pek tercihimiz değildir. Fakat ülkemiz gibi imkanları kısıtlı coğrafyalarda dolmakalem dostu kağıda kolayca, hayatın akışı içinde makul fiyatlara rastlanmıyor. Benim de kullandığım standart ortalama bir fotokopi kağıdı. Tipik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki resmin yeşil satırlarında görüldüğü üzere bir çok dolmakalem mürekkebinde kırçıllanma, aşırı yayılma, arkaya geçme hatta granüllenme yapıyor. Bu da, biz dolmakalem kullanıcılarını ziyadesiyle üzüyor. Hele büyükşehirde değil de, Anadoluda imkansızlıklar içindeyseniz nasıl üzüldüğünüzü bir Allah bir de ben bilirim diyebilirim. Zaten benim yazılarımın amacı tüm insanları eşit imkanlarda, tesviyede görmek oldu. Bu yüzden imkansızlıkların çözümüne dair yazılara ayrı bir önem veriyorum.

Elimizdeki bir top kağıdı, kaldırıp çöpe atmak hem israf hem de doğa katliamına katkı. Peki, böyle bir kağıtta dolmakalemimizi kullanmak istiyorsak ne yapacağız? Burda yine başlangıçtaki soruma dönersek, cevap Mürekkebimizi Değiştireceğiz olacaktır. Bizim piyasamızda da kırçıllanma, kalınlaşma, arkaya geçme gibi problemler yapmayan ve ortalama kağıtlarla gayet iyi anlaşan mürekkepler var. Hem de diğer mürekkeplere göre fiyatları gayet ucuz.
Bunlardan bir tanesi Waterman Washable Blue. Temel ismi bu olsa da sırasıyla bir dolu isim almış ama formülü ve yapısı değimemiş. Sırasıyla Washable Blue, Florida Blue, son olarak da Serenity Blue. Fakat benim incelediğimin adı Florida Blue. Sizler piyasada Serenity Blue olarak bulacaksınız. Gayet uysal karakterli bir mürekkep. Hemen hemen her türlü kağıtla anlaşıyor. Kırçıllanma, kalınlaşma ve arkaya geçme gibi dertleri yok. Yazının 1. ve 2. resminde bunu, sizler de açıkça görebilirsiniz. Aynı dolmakalemi kullandığım kağıtta yeşil mürekkep bir çok problem çıkarmışken Waterman Washable Blue hiç bir problem çıkarmadı. Waterman Washable Blue, gündelik hayatın koşuşturmacası içinde yanınızda bile taşıyabileceğiniz, akmaz, kokmaz, bulaşmaz cinsinden bir mürekkep. Çocuklar, çocuklu evler ve seyahat için bire bir. Zira yapısı gereği, halıdan, kumaştan, döküldüğü yerden kolayca suyla yıkanıp gidiyor, iz leke bırakmıyor. İspat istiyorsanız, alttaki iki resime bakın.


Bir çay bardağı suya 1ml. kadar Waterman Washable Blue mürekkep döktüm. 5 dk. ya kalmadı yapısının özelliğinden suda nötralize olup kayboldu gitti. Bu yapısıyla lekelenmesini istemediğiniz değerli dolmakalemlerinizle gönül rahatlığı içinde kullanabilirsiniz. Dolmakaleminizi suyla yıkayın zaten kaybolup gidiyor. Genellikle büyük dert olan dolmakalem temizliği son derece kolay. Damakta, pistonda, hareketli parçalarda hiç bir iz bırakmıyor. Ülkemiz kirtasiye zat-ı muhteremleri, bu mürekkeple dolmakalemleri gönül rahatlığı içinde denettirebilirler. Bunu öğrendinize göre 2. el dolmakalem satışlarındaki hiç mürekkep çekilmemiştir ibaresine gülüp geçebilirsiniz. Gerçekten büyülü gibi Waterman Washable Blue. Çocuklarınıza ufak bir sihirbazlık gösterisi bile yapabilirsiniz. Hamuru düzgün ortalama fotokopi kağıtlarıyla bile anlaşması da cabası.
Sadece bununla kalsa iyi. Waterman Washable Blue nun dolmakalem camiasında sarsılmaz bir ünvanı var. Dünyanın en iyi mürekkebi olması. Öyleki dolmakalem profesyonelleri arasında mutabık olunan görüş; bir dolmakalem Waterman Washable Blue ile çalışmamışsa, bilin ki sorun dolmakalemdedir. Akış dinamiği, huyu, suyu, çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir aralığa hitap etmesiyle haklı bir ünvan. Üstünde görüş birliği olan böyle bir mottoyu haketmek ise Waterman'ın yıllar boyu değişmeyen kalitesinin bir sonucu.







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy