menu

kokox

stickymenu

Dolmakalemlerin Kozmetik Bakımı II / Cosmetic Maintenance of Fountain Pens II


Yaz ayları gerçekten dolmakalemlerin de zor günlerini oluşturuyor. Zira her an ellerimizle dokunduğumuz dolmakalemlerimize yine ellerimiz yoluyla yağ, kir, asit ve ter bulaştırıyoruz.

Özellikle yağ, asit ve ter reçine, metal, plastik gövdeli dolmakalemlerimizi içten içe yiyor. Yüzeyinin matlaşmasına ve asit yüzünden gövdelerinde küçük oyukların oluşmasına sebep oluyor. Oluşan bu gözle görülemeyen küçük oyuklara ise yağ, kir, asit ve ter rahatça yerleşerek uzun süreler kalıyor. Bakteri oluşuyor. Eğer bir de çok terliyor iseniz, bu tahribat misliyle büyüyor.

Sadece yaz aylarında değil her günün sonunda dişlerimizi fırçaladığımız gibi dolmakalemlerinizi nemli bir bezle sildikten sonra yağ alma özelliği olan kaliteli bir mikro fiber bez ile kurulayarak parlatıp bırakın. Böylece dolma kalemleriniz uzun yıllar sizi kozmetik olarak üzmeyecek ve pırıl pırıl kalacaklardır. Dolmakaleminizi dinlendirmek için kutusuna ve çekmeceye koyuyorsanız buna mutlaka dikkat edin ve silme sonrası yerine mutlaka mikro fiber bezle tutarak yerleştirin ki rahatça uyuyabilsin.




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy