menu

kokox

stickymenu

PEYTON STREET PENS RANGA EBONITE TORPEDO FOUNTAIN PEN / DOLMAKALEM

Dolma kalemlerin zorlu sezonunun içinde olduğumuz bugünlerde sipariş ettiğim dolmakalemler de birer ikişer gelmeye başladılar. Aslında bu sıcak aylarda gelmeleri ve denemeye tabii tutulacak olmaları onların gerçek performanslarını göstermeleri bakımından çok iyi olacak. Genelde doğru bir inceleme yapabilmek için hemen yazı yayınlamadığımı sizler de biliyorsunuz. En az 6-8 ay kullanıyorum dolmakalemleri. Ve her dolmakalem için ayrı bir defter tutarak o kalemler hakkında notlar alıyor, çizimler yapıyorum. Acele inceleme yapmanın bedeli bir haylice pahalı oluyor, sizleri yanlış yönlendirebiliyor. Hemen inceleme yazmanın hataları üstüne bir yazı da yakında gelecek zaten. Yazarların inceleme konusunda kesin ve kaçamayacakları sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden inceleme yazılarının yazılmasını bekleyen bir sürü dolmakalem var. Zira "ak koyun kara koyun" sonradan ortaya çıkıyor.

İncelemeye girmiş dolma kalemlerden bir tanesi de Peyton Street Pens Ranga Ebonite Torpedo dolmakalem. İsminden de anlaşılacağı gibi endamı gayet iyi bütünüyle ebonit bir dolmakalem. Ebonit dolmakalemler hem gövdelerinin yaşlandıkça güzelleşmeleri ve mürekkep akışlarıyla son derece ünlüler. Ben de bir kaç tane eski ebonit dolmakalem var ama bir tane de güncel olanlarından denemek istedim.

Son yıllarda el yapımı özel imalat dolmakalemler son derece rağbet görüyor. Hem gövde malzemeleri son derece iyi oluyor hem de siz isteğiniz yönde bazı değişiklikler yapabiliyor, yaptırabiliyorsunuz. Peyton Street Pens de bu tür özel dolmakalemler ile eski dolmakalemlerden hybrid kalemler yapan firmalardan birisi. Hatta yeganesi demek daha doğru olur. Firmanın başındaysa dolmakalem gurusu bir hanımefendi var.

Zeytin yeşili-siyah desenli bu ebonit dolmakalemin ilk izlenimleri son derece iyi. Bu kadarı yeterli değil tabii. Günlük kullanıma alıp epeyce bir sıkıştırmak, kurcalamak ve detaylarını incelerken başına gelebileceklere nasıl dayandığını görmek, not almak gerekli ki sizlerle paylaşayım.




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy