menu

kokox

stickymenu

Kolay mürekkep doldurma aleti / Easy ink filling gadget


Bir önceki yazımda Kaweco Sport serisi dolmakalemlerin kapasitesini şırınga parçasıyla nasıl attırılabileceğini anlatmıştım. Şırıngamızdan parçalar arttı. Bunları kaldırıp atacakmıyız? Benim için ne mümkün. İmkansızlıklar içersinde insan her malzemeye farklı gözle bakabiliyor. Bu KeKeYa=Kendi Kendine Yap yazımda şırıngamızdan arta kalan parçalardan iğne ile çok yararlı bir zımbırtı daha yapacağız.

Bu yeni zımbırtı(çok seviyorum lafı, söylenişi bile kulağıma hoş geliyor. Tımbırtıyı da severim.) dolmakalem sevdalıları için bir tür can simidi gibi bir şey. Zira dolmakaleminize mürekkep şişesinin dibinde kalan en son mürekkep zerresini bile çekmenize imkan veriyor.

Yaklaşş, yaklaşş vatandaş ! Buuuu mucizevi zımbırtıı için alet edavat da kullanmanıza gerek yok. Tak fişi bitir işi cinsli bir proce bu !.

Üstelik mürekkep, dolmakalem ucunu örtecek seviyenin altına indi aman yeni şişe alayım, şişeyi yan çevir, amuda kaldır sıkıntısı da yok. Aslında yazmakkeyiftir in bütün icatları kendine özel. Ne de olsa Prof. Zihni Sinir beyefendinin soyundan geliyoruz. Tabii çocukluğumdaki Yerli Malı Haftası etkinliklerinin katkısı çok büyüktür bu tarz icat zımbırtılarına düşkünlüğümde.

Yurdumuz kırtasiye piyasasında bulunan dolma kalemlerin büyük çoğunluğu Avrupa kartuş ve dönüştürücülerle çalışan bir mürekkep sistemine sahip. Bu yüzden bu icad zımbırtısını sıkça kullanabileceğiz. Bu çok ama çok bi çok akıllı procenin tek malzemesi bir önceki yazıdaki proceyi gerçekleştirmek için satın aldığımız/alacağınız veteriner tipi şırınganın kullanmadığımız iğnesi. Yapılacak şey son derece basit.


Ne mi? yapıyoruz. Avrupa tipi dönüştürücüyü iğnenin plastik kısmına takıyoruz. Nasıl ama?. Hiç alet falan yok. Tam Plug and Play=Tak ve Çalıştır yani. Avrupa tipi dönüştürücünün mürekkep girişi iğnenin plastik kısmına sıkı sıkıya oturuyor. Burda şırınga yerine dönüştürücü pompayı kullanmış oluyoruz. Yalnız bir kez daha tekrarda fayda var; satın aldığımız şırınga veteriner tipi iğneli olacak. Bunun nedeni de şu; veteriner tipi şırıngaların iğne kesiti diğerlerinden çok daha kalın ve mürekkebin çok rahat çekilmesini sağlıyor. Yaptığınız bu zımbırtıyı bir tür denizaltı süpürgesi gibi düşünün ve daldırın iğnenin ucunu şişenin derinliğine. Artık şişedeki son zerre mürekkep bile döünüştürücü pompanın içine dolacaktır.


Dikkatli okuyucuların gözünden kaçmayacak önemli bir husus var burada. O da iğnenin ucunun küt olması. Küt uçlu iğne iyi bir emiş için gerekli diyebilirim. Hem batma, korkma riski yaşamıyorsunuz hem de her yere yanınızda tehlikesizce taşıyabiliyorsunuz.
Artık bu yeni zımbırtıyı daldırın şişeye ve keyifle çekin mürekkebi dönüştürücünüzün içine. Geriye sadece dönüştürücü pompayı iğneden ayırıp dolmakaleminize takmak kalıyor. Hepinize keyifli satırlar dileğiyle diyerek noktalıyorum.

Önemli Özel Not: Ucu küt şırınga isteyen arkadaşlar benimle irtibata geçebilir.





blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy