menu

kokox

stickymenu

Kolay mürekkep doldurma aleti / Easy ink filling gadget


Bir önceki yazımda Kaweco Sport serisi dolmakalemlerin kapasitesini şırınga parçasıyla nasıl attırılabileceğini anlatmıştım. Şırıngamızdan parçalar arttı. Bunları kaldırıp atacakmıyız? Benim için ne mümkün. İmkansızlıklar içersinde insan her malzemeye farklı gözle bakabiliyor. Bu KeKeYa=Kendi Kendine Yap yazımda şırıngamızdan arta kalan parçalardan iğne ile çok yararlı bir zımbırtı daha yapacağız.

Bu yeni zımbırtı(çok seviyorum lafı, söylenişi bile kulağıma hoş geliyor. Tımbırtıyı da severim.) dolmakalem sevdalıları için bir tür can simidi gibi bir şey. Zira dolmakaleminize mürekkep şişesinin dibinde kalan en son mürekkep zerresini bile çekmenize imkan veriyor.

Yaklaşş, yaklaşş vatandaş ! Buuuu mucizevi zımbırtıı için alet edavat da kullanmanıza gerek yok. Tak fişi bitir işi cinsli bir proce bu !.

Üstelik mürekkep, dolmakalem ucunu örtecek seviyenin altına indi aman yeni şişe alayım, şişeyi yan çevir, amuda kaldır sıkıntısı da yok. Aslında yazmakkeyiftir in bütün icatları kendine özel. Ne de olsa Prof. Zihni Sinir beyefendinin soyundan geliyoruz. Tabii çocukluğumdaki Yerli Malı Haftası etkinliklerinin katkısı çok büyüktür bu tarz icat zımbırtılarına düşkünlüğümde.

Yurdumuz kırtasiye piyasasında bulunan dolma kalemlerin büyük çoğunluğu Avrupa kartuş ve dönüştürücülerle çalışan bir mürekkep sistemine sahip. Bu yüzden bu icad zımbırtısını sıkça kullanabileceğiz. Bu çok ama çok bi çok akıllı procenin tek malzemesi bir önceki yazıdaki proceyi gerçekleştirmek için satın aldığımız/alacağınız veteriner tipi şırınganın kullanmadığımız iğnesi. Yapılacak şey son derece basit.


Ne mi? yapıyoruz. Avrupa tipi dönüştürücüyü iğnenin plastik kısmına takıyoruz. Nasıl ama?. Hiç alet falan yok. Tam Plug and Play=Tak ve Çalıştır yani. Avrupa tipi dönüştürücünün mürekkep girişi iğnenin plastik kısmına sıkı sıkıya oturuyor. Burda şırınga yerine dönüştürücü pompayı kullanmış oluyoruz. Yalnız bir kez daha tekrarda fayda var; satın aldığımız şırınga veteriner tipi iğneli olacak. Bunun nedeni de şu; veteriner tipi şırıngaların iğne kesiti diğerlerinden çok daha kalın ve mürekkebin çok rahat çekilmesini sağlıyor. Yaptığınız bu zımbırtıyı bir tür denizaltı süpürgesi gibi düşünün ve daldırın iğnenin ucunu şişenin derinliğine. Artık şişedeki son zerre mürekkep bile döünüştürücü pompanın içine dolacaktır.


Dikkatli okuyucuların gözünden kaçmayacak önemli bir husus var burada. O da iğnenin ucunun küt olması. Küt uçlu iğne iyi bir emiş için gerekli diyebilirim. Hem batma, korkma riski yaşamıyorsunuz hem de her yere yanınızda tehlikesizce taşıyabiliyorsunuz.
Artık bu yeni zımbırtıyı daldırın şişeye ve keyifle çekin mürekkebi dönüştürücünüzün içine. Geriye sadece dönüştürücü pompayı iğneden ayırıp dolmakaleminize takmak kalıyor. Hepinize keyifli satırlar dileğiyle diyerek noktalıyorum.

Önemli Özel Not: Ucu küt şırınga isteyen arkadaşlar benimle irtibata geçebilir.





YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR
  • GÜZEL YAZI MI ?
    Bu güne kadar bana güzel yazının nedir, ne değildir'i ile ilgili o kadar çok soru soruldu ve defalarca bu konuda yazdım ki, sayısını ben de unuttum...Çoğunlukla bu soruya verdiğim cevap ana hatlarıyla; okunaklı, belirli bir ahenk içinde el ile yazılmış harfler bütünü olmuştur. "Ahenk" kelimesini aslında kendi içinde estetik bir uyum için kullandım. Yani, orta bir süratle eşit aralıklı olarak
    devamı için tıklayınız »
  • JAPON ve BATI DOLMAKALEM UÇLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
    Benim, yazım ile ilgili her türlü mecrada sıklıkla dile getirdiğim ama genelde atlanılan olgu ALFABE ve YAZIM YÖNÜ dür. Yazım ve dolmakalemle ilgili meseleleri bu mihenk taşına vurarak değerlendirmek gereklidir. Bu yapılmaz ise ciddi enerji kaybı ve zahmete sebep olur. Japon dolmakalem uçları, öncelikle pictogram diyebileceğimiz fırça ile yapılan ve fırça hareketlerine dayanan Asya lisanlarının
    devamı için tıklayınız »
  • dolmakalem uç kalınlıklarına kağıt etkisi paper effect on fountain pen nib sizes
    Aslında yazının başlığını ve altındaki resmi birleştirdiğinizde her şey çok açık bir şekilde anlaşılıyor ama detayları vererek sizleri biraz düşündüreyim istedim. Bu teste kullanılan dolmakalem Avrupa normunda M uca sahip bir dolmakalem, her üç çizgide de aynı dolmakalem ve mürekkep kullanıldı, eşit hızda bir çizgi çekildi üç kağıda da. Sadece üç farklı kağıt kullanıldı. Soldan sağa doğru
    devamı için tıklayınız »
  • mürekkebe mantar bulaşması fungal contamination in inks
    Dolmakalemle ilgilenen herkesin neredeyse çok sayıda mürekkebi var. Farklı renklerde mürekkeplerle yazdıklarımızı hem seviyor hem de daha sonra yapacağımız okumalarda vurgulamak istediklerimizi rahatça görebiliyoruz. Çok sayıda mürekkep, yanında bir çok problemi de getiriyor. Bunlardan en önemlisi mürekkeplerimize mantar bulaşması, yosunlaşma meydana gelmesi. mantar ya da yosunlar en basit
    devamı için tıklayınız »
  • dish washing liquid and fountain pen / dolma kalem ve bulaşık deterjanı
    Uzun süreden beri kenara not ettiğim bir konu olarak duruyordu bulaşık deterjanı meselesi. Bildiğiniz gibi bulaşık deterjanı dolma kalem için mucizevi gibi gösterilen bir çözüm malzemesi. Bir çok mecrada dolma kalemde ters gidenlerin mucize kurtarıcısı olarak öneriliyor ve kullanılması gerekliliği garip bilgilerle izah ediliyor. Sağlam bir yere dayanmayan böyle bir açıklamayla dolma kalemi seven
    devamı için tıklayınız »

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy