menu

kokox

stickymenu

MÜREKKEP BALIĞI DERGİSİ / MAGAZINE SQUID FOR WRITING CULTURE



Nihayet! uzun süredir hakkında konuşulan, çıktı çıkıyor denilen Mürekkepbalığı dergisi elime ulaştı. Bir haylice sevindim demeliyim. Zira benim gibi mahrumiyet bölgesinde oturup her fırtınada yolunuz çöküyor, köyünüzü sel alıyorsa bir dergi hem de Mürekkep Balığı gibi yazma kültürü üstüne bina edilmiş bir dergi yaşamınızın orta yerine konuverir.

Dergiyi ithal mat kuşe 135 gsm. gibi bir kağıda basmışlar ki basan matbaanın kullandığı mürekkep seçimini ve baskı kalitesini beğendiğimi söylemeliyim. Zira yazıların ve fotoğrafların kökü gözüküyor. Tabii bu da derginin içinde imişsiniz gibi bir duygu veriyor. İçinde gezinilebilen bir dergi hissiyatı hoşuma gitti. Benim gibi bir adam neye bakar zaten. Nasıl ciltlemişler, ne mürekkep kullanmışlar baskıda, kağıt kaç gram gibi bir sürü detay.

Dergiyi hazırlayıp çıkaranlar aslında bizim ailemizin içinden olan Mehmet Bizans beyefendiyle Özge Hanımefendi. Çok iyi biliyorum; bu dergiyi çıkarabilmek Özge Hanımefendinin rüyasıydı. Daha Yazmak Keyiftir küçücükken, günde 6-7 kişi tarafından okunuyorken tam tamına 3 yıl önce telefonla arayarak dergi düşünden bahsetmişti. İçinde yer alamadım ama yazarak destek olmaya gayret ettim denilebilir. Bu noktada Özge Hanımefendiye ve onun bu düşünü kendisininmiş gibi alıp sürükleyen Mehmet Bizans Beyefendiye saygı duymamak ne mümkün? Kendilerini hasseten ve can-u yürekten tebrik ediyorum.

Derginin içi diye başlayacağım ama derginin içi değil de konağın odalarını anlatmak gibi bir şey Mürekkep Balığı dergisinin içeriğini anlatmak. Her odada farklı bir lezzet farklı ellerin dokunuşları, bilgi hazineleri var. Bu ellerden bir tanesi de bana ait. Dergide benimle yapılmış uzunca bir sohbet ile bir de sizler için hazırladığım blogtakinden çok farklı bir Pilot Falcon Rare Edition Dolmakalem incelemem var.

Daha fazla anlatarak sizleri bu dergiyi okuma keyfinden mahrum etmeyip cümlenizi alıp okumaya yönlendireyim. Bu memlekette böyle bir dergiyi çıkarmak hem büyük bir başarı hem de yürek işidir her şeyini denize atma pahasına. Bu yüzden başta Özge Hanımefendi ve Metmet Bizans Beyefendi olmak üzere yazan çizen matbaada bu dergi için ellerini kirleten, ter döken herkese servgiler ve Mürekkep Balığına Ege'den, sularının Akdenizle buluştuğu vatanından selamlar..
Bahtı açık ömrü daim olsun ki bizler hep okuyalım. Murekkep Balığı dergisine ulaşmak için Twitter da şuraya tık tık




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy