menu

kokox

stickymenu

PILOT NAMIKI FALCON MAVİ DOLMAKALEM / PILOT NAMIKI FALCON BLUE RARE EDITION


1800 lü yılların başlarından 1940 lara kadar milyonlarca esnek-altın uçlu dolmakalem üretilerek dolmakalem sevdalılarının ellerinden geçmiş. Ve esnek uçlu dolmakalemler hükümdarlıklarının tepe yaptığı dönemi 1900 ile 1940 yılları arasında yaşamışlar. Sonrasında da sebebi bizce malum olanlar yüzünden unutulmuşlar.

Bir çok sebepten artık pek imal edilmeseler de hala geleneğe bağlı olanlar üretimine devam ediyorlar. Bunlardan biri ve yeganesi ise Pilot Namiki firması. Esnek-altın uçlu dolmakalemlerin tartışmasız şu anki efendisi Pilot Namiki Falcon dolmakalem hem üretildiği bölümünün hem de dolmakalemseverlerin gözbebeği. Zira gayretle üretilen son modern esnek-altın uçlu dolmakalem.

Adının İng=Falcon Tr=Şahin oluşu, uç formunun ve uç çalışma prensibinin şahin gagasından örneklenerek imal edilmesinden. Bunun sebepleri bir yazıya sığmayacak kadar uzun olduğu için aşağıdaki şahin gagası size az da olsa bir fikir verecektir.


Namiki Falcon tabiata bakılarak tasarlanan az sayıdaki dolmakalemden bir tanesi. Görüldüğü gibi öyle gösterişi falan yok. Ben burdayım diye bağırmayan dolmakalemlerden. Sessiz sakin anlayanını, kıymetini bilecek olanını bekleyen kalemlerden. Namiki Falcon ilk fazda reçine gövdeli olarak üretilmiş. Şu anda reçine gövdelisi üretilmiyor. Metal gövdeli olanlarına geçilmiş. Namiki Falcon anavatanı Japonyada Elabo adıyla daha çok biliniyor. Daha doğrusu bir ikiz kız kardeş durumu. Namiki Falcon ile Elabo yu ayırdetmek ufak gizemli bir detay haricinde nerdeyse imkansız.

Benim uzun zaman para biriktirip hayal ettiğim ve en sonunda sahip olabildiğim Namiki Falcon dolmakalem mavi gövdeli. Üstüne titrediğim ve huyunu suyunu çok iyi öğrendiğim bu Namiki Falcon Nadir Rastlanır seriden. Nadir demem deki sebep, Namiki Falcon 1.faz reçine dolmakalemlerin siyah renkte üretiliyor olmasından. Bu mavi renkli Namiki Falcon dolmakalem Namiki tarafından 76-80 adette üretilmiş.
Benim elime de Arjantinden sevdiğim bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştı. Internet ortamında da pek görücüye çıkmışlığı yok. Benim buraya koyduğum fotoğrafları bir ilk olacak. Bu dolmakalemin 1.faz siyah reçine Namiki Falconlardan farkı, mücevheratında kullanılan altın ayarının yüksek olması ve mavi rengi.
Diğer Namiki Falcon dolmakalemlerden farklılaşarak renginin mavi oluşunun sebebi ise,
Deniz Aşırı ülkelerdeki üst düzey yöneticilere özel olarak üretildiği için OKYANUSU vurgulaması.

Aranızda, Namiki Falcon ları bana uğradığı ve esnek uçlu dolmakalem kullanıcıları var. Onların deneyimlerini pek merak ediyorum ? Paylaşırlarsa en iyi esnek uçlu dolmakalemi buluruz belki?.









blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy