menu

kokox

stickymenu

KAWECO SPORT CLASSIC YEŞİL DOLMAKALEM / KAWECO SPORT CLASSIC GREEN FOUNTAIN PEN


Uzun zamandır aklımdaydı Kaweco Sport Classic dolmakalemin yeşil gövdelisinden almak. Zaten uzun süredir yurtdışı piyasalarda boy gösteriyordu, göstermesine de bizim memlekette bulunmuyordu. Rastlar rastlamaz hemen bir tane sipariş ediverdim ve elime ulaşınca da sizlerle paylaşmak istedim.

Kaweco Sport Classic yeşil gövde, diğer Sport Classic üyeleriyle aynı fiziki ölçülere sahip bir dolmakalem (daha detaylı inceleme için buradan). Yurtdışındaki satışlarının aksine klipsi standart olarak üstünde geliyor. Son satın aldığım Kaweco Sport Classic dolmakalemler hep karton ufak bir kutuda geliyordu. Fakat bu sefer alışılmış beyaz dış karton kutudan farklı bir dış kaba sahip bu hoş teneke kutu içersinde geldi.



Bu teneke kutular tasarımıyla da değişmemiş olan Kaweco dolmakalemin ruhuna uygun retro bir tarzda olduğu için içinde barındırdığı dolmakalem ile uyumlu. Kaweco'nun internet sitesi de aynı şekilde 1930'ları anımsatacak şekilde tasarlanmış.



Aslında Kaweco'nun bu teneke kutuları iki adet dolmakalemi barındırabiliyor. Bu yüzden seyahatlerinizde rahatlıkla Kaweco Sport dolmakalemlerinizi bu kutuyla güvenlik içinde taşıyabilirsiniz.



Kaweco Sport yine bildiğiniz aynı ölçülerinde ve bordo rengi gibi yeşil olanı da gayet güzel duruyor. Fakat tüm renklerin içinde bordo olanın malzemesinden ötürü ışıltısı daha farklı.



Bordo rengi daha ışıltılı olsa da ben yeşili de sevdim. Sport Classic altın kaplama Medium=Orta kalınlıkta çelik bir uçla geldi. Zaten ülkemizde sizlerin de bildiği gibi medium uç kalınlığından başka pek seçenek yok gibi.



Kaweco Sport'un içinden bir adet mavi kısa tip avrupa standardı mürekkeb kartuşu çıkıyor. Kuru karakterde yazan Kaweco Sport'u ise bu küçük kartuş bayağı idare ediyor. Kaweco'nun en mühim sıkıntısı ise bu mürekkeb kapasitesi düşüklüğü. Fakat buna da çözümler var. Bunlardan birini okumak için şuradan yararlanabilirsiniz. Bir diğer seçenekten ise daha sonra bahsedeceğim. Kaweco'nun ülkemizdeki fiyatları biraz yükselmiş olsa da ben İstanbuldaki Panel Kırtasiyeden makul bir fiyata mükemmel bir hizmet kalitesiyle temin ettim. Bakalım Kaeco Sport'un bu yeni rengini kimler sevecek








blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy