menu

kokox

stickymenu

KESKİN COLOR COPELLE-MYRA DEFTER


Rahatsızlığımdan önce kasabaya indiğimde(ben dağda yaşıyorum.., ciddiyim) mutat üzere kısıtlı sayıdaki kırtasiyeleri dolaştım. Amacım hem bilgi, görgü arttırmak ve blog için tavsiye edebileceğim malzemeler bulabilmekti. Yukarıda resmi görülen defteri de bu kırtasiye tavafı neticesinde görüp satın aldım. Keskin Color un Copelle adında bir defteri. Çinden getirip türk pazarına denemek amacıyla verdikleri şimdilik kısıtlı sayıdaki bir defter. Satın alırken bir haylice incelesemde hakkında bilmek istediklerimde bir haylice eksiklik vardı. Hem bazı tahminlerimi kesinleştirmek hem de öğrenmek istediklerimi kaynağından almak için Keskin Color'ı aradım. Nezaket gösterek hem beni cevapladılar hem de bazı fikirlerimi bir kenara not ettiler.
Benim test ettiğim yukarıda resmi olan Copelle Defterin ebatları 9 x 14cm. Tam elde taşınabilecek ebatta bir defter. Bu ebattan başka 14 x 21cm. ölçülerinde diğer bir boyu daha var..

Ebatları ufak gibi gözükse de rahat bir yazıma uygun. Sayfaları yeni nesil nokta baskılı kağıtlardan. Yani hem dikey hem de yatay yazıma imkan tanıyor. Sayfaları, fildişi, krem ya da kırık beyaz diye tabir ettiklerimizden. Sayfa kağıtlarının perdahı çok iyi olmasa da 110 gsm. ağırlıkta ve gayet kalın. Bu yüzden ve perdahlı olmasından sebeple dolmakalem ile yazmaya son derece müsait.

Medium(Orta) Broad(Kalın) uçlu dolmakalemler uç genişliklerine paralel olarak fazla mürekkep dökmektedirler. Bu kalınlıkta uca sahip dolmakalemler genelde ıslak karakterde olmasına rağmen Copelle defter kırçıllanmaya eğilimli değil. Bullet Proof dediğimiz selüloz etkileşimli mürekkepler ile denememde rahatsız edecek bir kırçıllanma yapmadı. 3 nolu fotoğrafta farklı mürekkep ve dolmakalemler ile yazım testlerini görebilirsiniz.
Copelle defterin arka sayfaları not kağıdı olarak kullanabilmeniz için perforeli olarak üretilmiş. Copelle Defter toplam 240 sayfa ve 220gr. ağırlığında. Arka kapağın iç tarafında kıvır zıvırları koymak için bir cebi yok.
Keskin Color bu defterlerden, yılbaşından önce kısıtlı bir miktarı pazarı test etmek amacıyla piyasaya sürmüş. Kendileriyle yaptığım görüşmede 2012 Şubat sonu veya Mart başında bu defterleri Myra adıyla piyasaya tekrar vereceklerini ifade ettiler. Fakat yeni çıkacak partide bu defterlerin nokta sayfalı tipi olmayacakmış.
BIC All in One Dolmakalem kampanyasına Keskin Color dan aldığımız söz doğrultusunda BIC Dolmakalemleri bu defterler ile eşleştirerek hediye olarak okuyucularıma vereceğim. Genel olarak dolmakaleme son derece uygun ve kalite, fiyat, kullanışlılık ilişkisi son derece iyi. Bana göre piyasada satılan arkaya mürekkep geçirip kırçıllanma yapan MOLEKÜSKÜN adlı defterlerin 1/4 fiyatına ve kağıt kalitesi MOLEKÜSKÜN defterden %200 daha iyi.
Bence tek negatif yani çok kalın bir lastiğe sahip oluşu. Zira lastik çok zor takılıp çıkartılıyor ve yerine yerleştirilirken üst kapak kenarlarını zedeliyor. Ben Keskin Color a üstteki fotoğrafta yaptığım değişikliği ilettim. Eğer bu değişikliği yaparlarsa MOLEKÜSKÜN defterleri piyasadan kesin silerler.
Bakalım sizler satın aldığınızda bana katılacakmısınız ?
MYRA DEFTERİN TEST FOTOĞRAFLARI






blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy