menu

kokox

stickymenu

SCHNEIDER GLAM DOLMAKALEM

SCHNEIDER üçlememizin ikinci üyesi SCHNEIDER GLAM. Tipik Schneider tasarımı olduğu her çizgisinden belli oluyor. Sağlam bir gövde, kuvvetli bir kapak, timsah kavrayışlı klips ve parmak ergonomisi. Bunlar bence SCHNEIDER in tasarımlarında dikkat ettiği ve uyguladığı ortak noktalar.
Fakat resimlerden de anlaşılacağı gibi GLAM dolmakalemler
diğer renkli kız kardeşleri ile birlikte özellikle hanımlar için özellikle tasarlanmış gibi gözüküyor. Bizim test ettiğimizin üzerinde kabartma elmaslar var ve içleri dolmakalem döndürülünce ışıltılar saçıyor. Gerçekten hanımların gönlünü çalacak cinsten ışık oyunları yapıyor ve uçuk pembe bir renkte. Gövdesine atılmış olan boya ise dikine metal görüntüsü verecek şekilde hazırlanmış. İlk baktığınızda metal bir gövdesi olduğunu düşünüyorsunuz. Üzerindeki film tabaka ve boyasının işçiliği son derece sağlam. Pek çizilmiyor, iz kalmıyor. El yağı ve asitinden de etkilenmiyor..GLAM ın paketinin içinde mavi renkli bir kartuş var. Hem kartuş mürekkepler ile hem de avrupa tipi dönüştürücü pompalar ile çalışabiliyor. Orta kalınlıkta çok iyi parlatılmış, yarı yumuşak, çelik bir ucu var. Schneider bu dolmakalemi zannediyorum gençlere ve hanımlara yönelik tasarlamış. Biz beylere denk gelecek bir modeli umarım Türkiye pazarında da var olur. Zira hakimiyeti ve yazımı güzel bir dolmakalem.
Glam'ı parmakların tuttuğu kısım kauçuktan ve tutuşu rahatlacak bir ergonomi ile tasarlanmış. Yarı ıslak ve yazımı yumuşak bir çelik uca sahip. Hafif mürekkeblerden ziyade biraz kalın mürekkebleri seviyor. Damaktaki mürekkeb kanalları ucun mürekkeb tüketişiyle doğru orantılı hesaplanmış. Bir aylık kullanma döneminde hiç bir şekilde kurumadı. Bu da kapağın iyi ve hava almayacak bir yapıda olduğuna işaret ediyor.
Schneider Glam ın yazım testlerinden bahsedecek olursak ki yukarıda bir örneği mevcut. Glam dolmakalem testlerimizde 70gr. FSC sertifikalı kağıda sahip ARWEY Andre Defter kullandık.
Glam çelik bir uca sahip olmasına rağmen yumuşak karakterli bir yazma hissi veriyor. Harf kuyruk ya da uzantılarında hızınızı düşürmeden ve mürekkeb yetiştirmede problem çıkartmadan size konforlu yazım imkanı sağlıyor. Hafif ve dengeli bir kalem. Koyu renk ve kıvamlı mürekkebler ile daha iyi anlaşıyor.

Glam'ın tümünü değerlendirecek olursam, ilk andaki duygularınızın tam aksi yönde bir yazım performansı var. Görselliğinin iyi oluşunu da bunun üzerine koyarsak Glam gerçekten gençlere ve hanımlara yazmayı sevdirebilecek güç ve kapasiteye sahip bir dolmakalem. Bu benim üçüncü Schneider dolmakalem testim ve Schneider, üçünde de beni yanıltmadı. Benim görüşüm; Schneider dolmakaleme ödediğiniz bedelin üstünde bir performans ve yazım kalitesi satın alındığı yönünde.

SCHNEIDER GLAM Dolmakalemin Karnesi

Tasarım ve Ergonomi. Canlı Renkler.
Uç Kalitesi.
Yazım Kalitesi.
Sağlamlık.
Yarı Islak ve orta hızda.
Parmak Ucu Ergonomisi.
Kapak Klipsi ve Sağlamlığı.
Kapak klips estetiği.







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy