menu

kokox

stickymenu

cam şişe kırılması / reduce glass bottle breaking


Biz, dolmakalem sevdalılarının bir merakı da çayda, çayırda, bayırda, bostanda mürekkeplerimizi yanımızda taşımak. Aslında burda bir odaklanma problemi var ama sonra irdeleriz. Gerçekten yazma eylemine odaklananlar için mürekkepleri yanında taşımak bir derece fantezi olsa da bunun aksi düşünenler için tatili, seyahati, bulunazmalığı, tükenme ihtimali, kopamama hali var. Oysa yerinde çizerler için mürekkep şişelerini yanında taşımak, olmazsa olmazlardan sadece bir tanesi. Sadece mürekkep şişeleri için sınırlı kalsa iyi. Yazı, çizi münevverlerinin durumu bebekli ailelerden bile berbat. Özel çanta hazırlamak ya da hazır bekletmek gerekiyor. Çantanın içinde ise yok, yok. Çerçi dükkanından beter. Mesela güvercin, kuş mu çizeceksiniz. Çantaya kuş yemi, ekmek kırıntısı bile atmak lazım. Ne olur ne olmaz.
Bu taşıma derdinin en kırılabilir şahsiyetleri ise mürekkep şişeleri. Hem kırılmaları can acıtıcı hem de kırılmaları sonrası başa açılan belayı bertaraf etmek son derece müşkül (Çantaya ıslak mendil de attık mı? Müjgan. Hah, tamam. Ben de senin çantaya ıslak mama attım, kedi resmi çizicen ya).
Mürekkep şişelerinin büyük çoğunlukla dipleri daha kalın ve sağlam üretiliyor. Boyunları da son derece sağlamlar. Genellikle yan yüzlerden aldıkları darbelerle kırılıyorlar düşme esnasında. Şişeler için uzun yıllardır kullanılan koruma amaçlı ince plastik fileler var ama bunlar boru şeklinde. Şişeler bunlardan rahatça kayıp çıkabiliyorken düşmelere karşı da bir güvenlik getirmiyor. Bunlar sadece torbaların içinde çarpmaya karşı önlem olarak kullanılıyorlar. Olası darbeleri, düşme şoklarını emebilmek için benim yıllardır uyguladığım tecrübelerimden geçmiş bir yöntem var. Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere son derece basit. Bir paket enli lastik bu iş için yeterli. Mürekkep te enli lastik de kırtasiye malzemesi. Böylelikle konu bütünlüğü de oluşuyor. Bu enli lastikleri şişenin zayıf yerlerine şoku emmek için uygun şekilde doluyoruz. En verimli dolama şeklini siz kendiniz de bulabilirsiniz. Burada enli lastik, denizcilikte tekne rıhtıma, iskeleye yanışırken kullanılan usturmaça adındaki malzemeye eş değer. Tam adlandırmaya çalışırsak benim yaptığım bir tür şişe usturmaçası. Buradaki enli lastik uygulamasını siz, her türlü, belirli ebata kadar şişeye uygulayabilirsiniz. Pikniğe giderken yolda helak olacak cam içecek şişelerine koyun, birer lastik. Yol boyunca ne rahatsız edici ses, ne kırılan şişeler ne de strese girip patlayan içecekler.




    Yazmak Keyiftir. Com

blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy