menu

kokox

stickymenu

Mürekkep Yapımı / Fountain Pen Ink Making


Dolmakalem mürekkebinin yapımı, ne olduğu, ne olmadığıyla ilgili ve bu konunuyla bağlantılı inanılmaz sayıda soru gelir oldu. Anlaşılan o ki, bir çok dolmakalem meraklısı kendi mürekkeplerini yapmak istiyor. Neden olmasın? Bu son derece basit bir konu. Mürekkep dediğiniz şey alt tarafı boyalı bir sudan öte bir şey değil.

Evet, dolmakalem mürekkebi dediğimiz sıvı gerçekten %99,2 si su olan bir sıvı. Korkmaya pek gerek yok. %99,2 si su olan bir sıvının dolmakaleminizi bozması, patlatması, çatlatması maalesef imkan dahilinde değil. Zira dolmakalemlerimize su çektiğimizde ve beklettiğimizde bir problem çıkmadığına şahit olmuşuzdur. Zaten temizliklerini sudan başka bir şey ile yapmıyoruz. Kendinize ait ev yapımı dolmakalem mürekkebi denemek istiyorsanız, en basitinden fazla demli olmayan şekersiz soğuk çayla başlayabilirsiniz. Buyrun size mürekkep. Hatta dolmakalem camiasında ilim ilerletme gayretiyle çalışan arkadaşlar, bunu çay yerine kahve ve vişne suyu ile yapıyorlar.

Sonuç olarak; 2002 den sonra uluslararası standartlardaki değişiklikle birlikte dolmakalem mürekkebi formülleri gayet basit hale geldi. Boyar madde ve su. Formülü bu denli basitleşen bu sıvının %99,2 den arta kalan %0,8 kısmı bilinmeyenin büyüğünü oluşturuyor. İşte tüm fırtına bu %0,8 içinde kopuyor. Dev firmaların bulmaya çalıştıkları, büyük ar-ge masraflarına katlandıkları bu minnacık bölüm, dolmakalem mürekkebinin bize yazım konforu sağlayan tüm karakterini belirliyor. Yoksa %99,2 si boyalı su olan bir sıvının dolmakalemi bozması veya kimyasal formülünün gizli/zor keşif edilir olması pek mümkün değil.

Dolmakalem mürekkeplerine avuç dolusu para yatırmak zaman zaman bize kırıcı gelse de, formülü basitçe boyalı su olan dolmakalem mürekkeplerine ödediğimiz bedellerin çok büyük kısmı bu %0,8 lik bölüme, onun elde ediliş teknolojisine ve gösterişli cam şişelere gidiyor.






blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy