menu

kokox

stickymenu

Tırnak Törpüsü / Nail Buffing Block


Tırtıklı uçları düzeltmek için üstteki resimde görülen tırnak törpüsünden bir çok dolmakalem kullanıcısı uzun süredir haberdar ve kullanıyor. Bunlar makyaj ve kişisel bakım ürünleri satan mağazalarda rahatlıkla bulunabiliyor. 4 TL. den 50 TL. ye kadar olan bir fiyat aralığında onlarca çeşidi var. Dolmakalem meraklıları tırtıklı uçlarını düzeltmek ve pürüzsüzleştirmek için bu tırnak törpülerinin dört yüzlü olanlarında dördüncü, altı yüzlü olanlarındaysa altıncı yüzlerini kullanıyorlar. Bu bölümler tırnak parlatma için kullanılan alanlardır ve dolmakalem uçlarında olabilecek tırtıkları basitçe gideren kolayca ulaşabileceğimiz malzemelerdir.
Fakat...
Bize yardımcı olabilecek bu tür ürünler bir anda dolmakalem ucumuzu kullanılamaz hale getirebilir. Aynı bana olduğu gibi. Her zaman kullandığım markanın parlatma kısmını parmağımla kontrol etmediğim için az daha dolmakalemin ucunu kaybediyordum. Zira firma, parlatma kısmına sürekli kullandığından farklı bir malzeme yapıştırmış. Ve bu malzeme her zamankinden daha kalın olduğu için dolma kalem uç topunu biraz götürdüm. Düzeltene kadar ise bir hayli zaman geçti.

Bu malzemeler aslında tırnaklarda kuru, dolmakalemlerde ise ıslak kullanılması gereken bir tür zımparalar/aşındırıcılar bütünü. Aslında bunlar kalın tanecikliden ince tanecikliye doğru giden bir sıra ile dizilmişler. Bizler de dolmakalemlerimiz için en ufak taneli ama en büyük numaralı olan kısmını ıslak olarak kullanıyoruz.
Kaş yapalım derken dolmakalemimizden olmamak için bazı şeylere dikkat edersek bu ürünleri daha emniyetli şekilde kullanabiliriz. Dikkat etmemiz gereken şeyler sırasıyla;
  • Dolmakalem uç dişlerinin doğru ayarda olup olmadığına büyülteçle bakarak kontrol edelim.
  • Satın aldığımız tırnak törpüsünün kullanacağımız yüzeyini parmağımızla her zamanki gibi olup olmadığıyla ilgili kontrol edelim.
  • Her zamankinden farklı bir kalınlık hissine kapılırsak o yüzeyi ıslatarak yumuşak bir tırnak fırçasıyla yıkayalım
  • Düzeltme esnasında yüzeyin ıslak ve dolmakalemimizde mürekkep olduğuna dikkat edelim
  • İşiniz bittiğinde törpünün kullandığınız yüzeyini ıslak bir süngerle silin

Bu tarz tırnak törpülerini dolmakalemlerimizde uç yumuşatma için kullanmayı düşünüyorsak üst resimdeki gibi blok halinde yumuşak zeminli olanları değil de alttaki resimde görülen iki yüzeyli daha sert ve ince tabanlı olanları seçelim. Bu tür tırnak törpüleri iki yüzeyli oluyorlar. Bunların süper parlatma için olanlarını seçin ve süper parlatma yüzeyini yine yukardaki kurallara uygun kullanın.


Bu tarz tırnak törpülerinin imalatçıları kaliteli ve kalibre zımparalar kullandıkları için her zaman aynı verimi sorunsuz olarak alabiliyorsunuz. Bu tip tırnak törpülerinin yazma alanı biraz dar olduğu için yazım tarzınıza uygun olarak yatay da kullanabilirsiniz.
Eğer bu konuyla ilgili bir deneyiminiz ve el yatkınlığınız yoksa denememenizi tavsiye ederim. Bu tip malzemeleri kullanmak için belirli bir deneyim ve kabiliyet mutlaka gerekiyor. Tırnak törpüleme ve parlatmanın inceliklerini anlattığımıza göre kimin kırmızı ojesi yanındaysa parmak kaldırsın?

Yazmakkeyiftir, bu yazıya isnad edilebilecek hiç bir zararı kabul etmez ve gerekli ikazı yapmıştır.





blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy