menu

kokox

stickymenu

PILOT METROPOLITAN PILOT 78G MAGIC


Bu seferki başlıkta iki dolmakalem adı geçiyor ama resimdekiler sadece Pilot Metropolitan ya da diğer adıyla Pilot MR.
Biraz sabırlı olmak lazım. Bu yazı biraz hafif ama yararlı. Kısa ve basit olacak. Dolma kalem sevdasına düşmüş olan bir çoğumuzda başlıkta adı geçen Pilot MR/Metroplitan ve Pilot 78G dolma kalemlerden var. Uzunca bir zamandan bu yana Pilot MR dolma kalemleri Stub= Düz Kesik uç yapmak için yine Pilot'un Plumix dolma kaleminin ucunu söküp bu dolmakaleme takmayı tavsiye edenler var.
Bu yöntem dolmakalemlerin ucunu, damağını kırma gibi tehlikeler içeriyorken benim tavsiye edeceğim yöntemde hiç bu tür riskler yok. Üstüne de ucuz yoldan birden fazla, farklı dolma kaleminiz de olacak. Aslına bakarsanız bu yöntemi daha önce Pilot MR incelemesi yaptığımda bir takım arkadaşlara fısıldamıştım. Zaman içinde sizlere yazmayı unuttum. Son zamanlarda pek yazmıyorum. Ketumlaştım. Ben de neler var neler maydonozlu köfteler. Neyse, kısmet bugüne imiş.


Yukarıdaki resimde iki farklı renkte Pilot MR/Metropolitan var. İkisininde üstünde Medium/Orta hat kalınlığında uç var. Bu dolmakalemlerin ülkemizde pazarlananları Avrupa tipi kartuş kullanıyor. Şimdi, Pilot 78G B/Kesik uçlu dolmakaleminizin ucunun üstünde olduğu ön bölümü söküp yine ön tarafını söktüğünüz Pilot MR/Metropolitan dolmakaleminize vidalayarak takıyorsunuz. Çünkü birebir uyumlular.


Hiç bir problemi aksayan yanı falan yok. Ne uç yeni kapakta bir yere çarpıyor, sürtüyor ne de kapak kapanma sıkıntısı oluyor. İstediğiniz gibi 78G uçlarla kullanın durun. Acayip de havanız olur. Düşünsenize kimse de olmayan kesik altın uç kaplamalı bir Pilot MR/Metropolitan sahibi olduğunuzu. Vay vay vay ki yay. Hem de dolum sistemi Pilot 78G nin dönüştürücüsüyle çalışıyor. Eh ne demeli? Bundan hası Şam da kayısı...







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy