menu

kokox

stickymenu

CONKLIN ENDURA DOLMAKALEME KISA BAKIŞ / CONKLIN ENDURA FOUNTAIN PEN SHORT LOOK


İyi yazım gereçlerinin efsanevi ismiydi Conklin dolmakalemin altın yıllarında. Crescent Filler, Nozac, Endura, Glider gibi unutulmaz modelleri üretti dolmakalem severler için. Gerçekten bir efsaneydi. Öylede kaldı. 1941 yılında dolmakalem kullanımının düşüşe geçmiş olmasıyla iktisadi zorluklar yüzünden Starr Pen Co. firmasına satıldı. Yakın zamana kadar sesi sedası çıkmıyordu. 2007 den bu yana Amerikan markalarının tekrar diriltilmesi kampanyasıyla tekrar üretime başladı ama bu sefer ana karadan uzakta, uzak doğuda(kesin olmamakla birlikte bununla ilgili söylentiler var).



Conklin Endura daha önceki yazımda belirttiğim gibi klasik çok yüzlü Endura'nın yuvarlak versiyonu. Ciddi gösterişli ve büyük bir kutuda geliyor. Kutusunda bir dönüştürücü, garanti ve kullanım belgeleriyle birlikte bir siyah bir de mavi kısa kartuş var. Endura Avrupa tipi uluslararası kartuş ve dönüştürücüleri kullanıyor.



Ele güzel ve konforlu oturan Conklin Endura'nın gövdesinde naif rengiyle uyumlu parçacıklar var. Bu mermer deseni hoş renk dönüşleri yapıyor. Endura'nın yeşil-siyah, siyah-beyaz gibi mermer desenleri de mevcut. Ben tercihimi kırmızı mermer desenlisinden yana kullandım.

Fiyatı 300 TL. mertebelerinde. Ben sıcak ilişkiyle satın almayı sevdiğim için Panel Kırtasiye'nin sırf kalemler için oluşturduğu Markakalem.com sitesinden satın aldım, bu dolmakalemi. Hızlı ve güvenli bir şekilde elime ulaştı. O günden bu yana da kullanarak sizler için inceliyorum. Bakalım incelemelerin sonuçları neler gösterecek.




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy