menu

kokox

stickymenu

SENATOR WINDSOR DOLMAKALEM / SENATOR WINDSOR FOUNTAIN PEN


Benim çocukluğumun Türkiyesinde sıkça rastlanan bir marka idi Senator. Hatta bir dönem ülkemizde ve dünya üzerinde prestijli kalemler üretti. Sonra ne olduysa bizim ülkemizde rastlanmaz oldu, kayboldu gitti.
Genellikle bizler, dolmakalemlerin adlarını aslında firma isimleriyle değil de firmaların ürün gamına verdikleri adlarla biliyoruz. Örneklemek gerekirse Mont Blanc kalemleri, Simplo adlı firmanın ürün yelpazesine verdiği isimdir.

Bunlardan bir tanesi de Senator. Senator aslında Mertz&Krell firmasının altında yer alan yazım gereçleri üretiminin bir bölümünün adıdır. Zaten Mertz&Krell şemsiyesi altında tanıdığımız bir çok dolmakalem üretiliyor.

Senator Windsor dolmakalem, Senator grubunun Pelikan M200'e rakip olarak yaptığı 50'li yılların klasik çizgilerini taşıyan bir dolmakalem. Senator Windsor, Pelikan dolmakalem ailesinde olduğu gibi değiştirilebilir vidalı uç sistemine sahip pistonlu bir dolmakalem. 10 mikron altın kaplama çelik ucu çok iyi bir iridiyum uç topuna sahip. Mükemmel bir yazım konforu sunuyor. Bir çok noktada Pelikan M200'a rakip olmayı değil geçmeyi de başarmış.

Dolmakalem sevdalılarının olmazsa olmazları olan vidalı kapak ve piston dolum sistemini üstünde barındırması onu klasik kült dolmakalem sınıfına sokmuş.

Benim merak ettiğim bir konu da, siz okuyucuların dolmakalemlerde hangi dolum ve kapak sistemini tercih ettiğiniz veya sevdiğiniz.





blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy