menu

kokox

stickymenu

NOODLERS KONRAD DOLMAKALEM / NOODLERS KONRAD FLEX FOUNTAIN PEN

Özellikle kaligrafik bir yazım sergiledikleri için aranızda esnek uçlu dolmakalem sevdasına düşmüş bir çok okurum olduğunu biliyorum.
Bu incelemede de dünya piyasasının en ehven esnek uçlu dolmakalemlerini yapan NOODLERS firmasının KONRAD modeli pistonlu dolmakalemiyle birlikteyiz.
KONRAD, imalatçısı NOODLERS ın AHAB modelinin ebat itibariyle bir boy ufağı. Bir boy ufak olmasına rağmen abisi AHAB'ın ucunu üstünde taşıyabilecek kapasitede.
KONRAD'ın gövdesi tümüyle tabii reçineden üretilmiş. Fakat abisi AHAB gibi kötü kokmuyor. Dokunuşu AHAB' dan daha sıcak. Bir çok renk seçeneğinde arka gövdenin tam ortasına denk gelen bölüm, dumanlı ve alacalı bir mermer deseninde. Kapak tek renk olarak tasarlanmış. KONRAD'ın Black, Clear, Fleur De Lis Blue Tortoise, Hudson Bay Fathoms Blue, Krakatoa Black Demonstrator, Pequods Smoke, Red Mesa Tortoise, Roaring 20's Brown Tortoise renkleri mevcut. Bu incelememde kullandığım rengin adı Fleur De Lis Blue Tortoise= Mavi Zambak Kaplumbağa Sırtı.
Kapak son derece sade tasarlanmış ve ana gövdeye vidalanıyor. Klips parlak paslanmaz kaplanmış metalden ve gayet sağlam. Güzel esniyor ve takıldığı yeri iyi tutuyor.

KONRAD da 1930 lu yılların klasik dolmakalem görüntüsü yakalanmaya çalışılmış ve bence başarılı da olunmuş. AHAB gibi, adından sebeple balina formu yakalanmaya çalışılırken eğrelti doğmamış bir dolmakalem. Görünümünde abartıya kaçılmamış ve ruhunun dayandığı yılları barizce yansıtan hatlara sahib.
AHAB ile birebir aynı uç var KONRAD'ın üstünde. Ve AHAB'ın ucundaki tüm problemlere de sahip bu yüzden. Benim satın aldığım yine "Bahtsız Bedevi" örneği gibi damağı kırık ve uç yarığı hatalı açılmış durumda geldi. Bu noktada satın aldığım gouletpens.com sitesinin zannediyorum birden patlayan satışlarının dolmakalemleri kontrol etmeme hatasına yol açtığını belirtmek isterim. Bence damağı kırık ve adına uç denmeyecek bir metal parçasının takılı olduğu bir dolmakalemi kullanıcıya göndermek azımsanacak bir hata değil. Zaten bu yüzden hiç itiraz dahi etmeden yeni bir damakla uç gönderdiler. Fakat AHAB'daki tırtıklı uç sıkıntısı yine karşıma çıktı. İyi bir yazıcı haline getirmek için ucunu düzeltmeye uzun zaman harcadım.
KONRAD'ın ucu esnek=flex çelik bir uç. Esnemekle kırılıyor duygusuna kapılmak arasında kullanıcısını korkutan bir tür ucuz uç. Uç topunun sağ sol yarı kürelerinin iç tarafları ne yaparsanız yapın kağıdı yırtarak iz yapıyor. Bu yüzden ucu esnetmeye kalktığınızda ucun üstüne yüklenince ucun arka tarafından yük dağıtmaya başlamak yerine uç topundan geriye doğru yük dağıtıyor. Bu da uç topunun kopacağı hissine kapılmanıza ve uç dişlerinin tekrar aynı pozisyona dönmemesine sebep oluyor. Daha sonrada gittikçe tırtıklı ve kağıdı yolan bir dolmakalem ucu halini geliyor.
Ucuz bir uç temelinde değerlendirme yapılırsa "ekmek-köfte" ilişkisi diyeceğim. Bu yüzden esnek=flex bir uç istiyorsak altın uçlardan şaşmamak gerekiyor. KONRAD'ın ucu normal yazımda Fine=İnce hat sergilerken esnek kalemlere özel mürekkeb ile neredeyse normal kalınlığının 5 katı genişliğe kadar hat genişliği verebiliyor. Bu itibarla KONRAD gibi esnek kalemler daha çok mektub yazmak için kullanışlı dolmakalemler. hem mektub metni yazarken hem de iri harflerle kaligrafik zarf önü yazarken kullanılabiliyorlar.
Ben denemelerimi yazım örneğinde görüleceği gibi esnek kalemlere özel ANIKI FOX TAIL= ANIKI TİLKİ KUYRUĞU mürekkeble yaptım. Yazım örneğinde ucun her iki kanadının uç topu tarafında kağıdı nasıl yolduğunu açıkça görebilirsiniz.
Noodlers dolmakalemlerin uç problemleri yüzünden çoğunluğu ABD'de bulunan kullanıcılar satın aldıkları dolmakalemlerin uçlarını değiştiriyorlar.

KONRAD dolmakalem pistonlu bir mürekkeb dolum sistemine sahib. Gövdenin arka tepe noktasına yerleştirilmiş bir vida kapağın altında bulunuyor piston çevirme kolu. Kazara piston kolunu çevirerek mürekkeb akmasına sebeb olunmasının önüne geçmek için güzel bir detay. Fakat kaybolma riski taşıyor. Zira dik koyulmaz ise masadan kolayca yuvarlanıp gidiyor. Bir de kapağı arka tarafa bir çok kez takıp çıkardığınızda gevşemeye başlıyor. Bu aynı zamanda yerinden çıkıp yok olma riskini de taşıyor. KONRAD 1,5ml. civarında mürekkeb alıyor ve esnek uçlu bir dolmakaleme göre yapacağınız ayarlarla cimri davranabiliyor. Bu dolmakalem için ıslak veya kuru yorumu yapmayacağım. Zira yapacağınız damak uç ayarlarıyla değişiklik gösterebiliyor.

Yukarıda yazım örneklerini gördüğünüz KONRAD dolmakalemin aslında öyle mükemmel bir yazım konforu yok. Özellikle genişleyen hatların sağ ve sol duvarındaki kağıt liflerinin yırtılması açıkca gözüküyor. Bir başka dikkat çekici nokta ise esnek ucun kağıdı yırtmasından sebeple kağıtta kırçıllanmaya ve arkaya geçirmeye sebep olduğu gerçeği çıplak gözle dahi gözüküyor. Kırçıllanma ve arkaya geçirmede mürekkebin bir suçu günahı yok.

NOODLERS KONRAD TEKNİK VERİLERİ
Gövde Kapak
Kapaklı_Toplam_Uzunluk: 13 cm.
Kapak arkada: 14,4 cm.
Gövde kalınlığı: 1,23 cm.
Gövde uzunluğu: 12,57 cm.
Toplam ağırlık: 16,2 gr.

Kapak_Uzunluğu: 5,8 cm.
Kapak çapı: 1,43 cm.
 Kapak iç derinliği: 5,62cm.
Çelik paslanmaz klips. Klipste Noodlers yazısı.
Noodlers Üretimi paslanmaz esnek çelik. Uç kalınlığı standart Fine=İnce.
Dar kanallı yarı spiral damak yapısı. Esnek dolmakalemlere özel mürekkeb istiyor.

Sonuç olarak KONRAD'a sahib olmadığınız için kaybettiğiniz bir şey yok diyebilirim. Eğer elinde esnek uçlu dolmakalemi olan okuyucular deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.



blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy