menu

kokox

stickymenu

DOLMAKALEM TEMİZLEME ALETİ / FOUNTAIN PEN FLUSHING GADGET DIY


Sevgili Dolmakalemseverler ve Okuyucular !
Efendim, yazım çizim ailemiz ufak ufak genişlemeye başladı. Yukarıda 5x5cm. vesikalık resmi görülen arkadaşımız ailemize yeni katılan ve bize farklı ufuklar açan grafikerimiz RUHİ VEKTOR.
Kendisi, bir ucu Macaristanda diğer ucu Arjantinde bir başka ucu ise İsveç sarayına uzanan kozmopolit bir ailenin mensubu. Aramıza katılışı, dolmakalem projelerimizin detaylı çizimlerinin yapılması ihtiyacına binaen açtığımız YKPS vesilesiyle oldu. Dikkatli ve disiplinli tavırlarıyla takdirimizi toplayan Sn. VEKTOR bize ecel terleri döktürten ahret sualleri sorarak zahmetli saatler yaşatsa da daha iyi olmamız için çabaladığını biliyoruz. Aslında kendisi teknoloji camiasında tanınan isimlerden. Rivayet edilenlere göre RUZ RAZFART SS320 füzelerinin çizimlerini yapmış. Değişik bir ekolden gelmesi bizler için büyük şans.
Şimdi özellikle kartuşlu dolmakalemler için geliştirdiğimiz KeKeYa-KeKeBo(Kendi-Kendine-Yap, Kendi-Kendine-Boz) projemize Sayın RUHİ VEKTOR'un çizimleri eşliğinde geçiyorum. Çizimler, bu KeKeYa, KeKeBo projesini hiç bir tereddüde mahal vermeyecek kadar açık anlatsa da ben, arada ufak açıklamalarla sizlere yardımcı olacağım.
Yazma iptilasından müptela bizlerin hatırı sayılacak kadar da kartuşlu dolmakalemi olduğu hepimizce aşikar gerçeğinden hareketle her amaca uygun ucuz ve verimli bir kartuşlu dolmakalem yıkama aleti geliştirelim istedik.
Bu itibarla lüzümlu malzemelerin tamamının listesini ve imalat safhalarını saklamadan, gizlemeden tüm çıplaklığıyla aşağıda verdik.



Önemli: Kartuş arkasını kestikten sonra kartuş içindeki cam veya sert malzemeden olan bilyayı daha sonra kartuşun ön ağzını tıkamaması için dışarı çıkartınız.




Çizimlerde görülen kartuşu, kısa, uzun tip, Mont Blanc Kartuş, Sailor kartuş, Pilot Kartuş vs. vs. olarak algılayarak her türlü kartuş üzerinde istediğiniz dolmakalem için uygulayarak dolmakaleminize uygun bir ara adaptör yapabilirsiniz. Böylece kartuşlu dolmakalemlerinizi sıkıntı çekmeden basınçlı su ile yıkabilirsiniz. Hem sonra, yukarıdaki son çizimde görüldüğü üzere dolmakaleminizi su dolu bardağa da daldırmak zorunda değilsiniz. Şırınganızı ister 10, ister 20 ister 50 cc.lik alın ve içine 50cc. su doldurun. Su dolu şırıngayı takın ürettiğiniz kartuşun arka tarafına ve ağır ağır şırınga kolunu iterek uçtan boşaltın kirli mürekkebi. Özellikle tıkalı dolmakalemlerde şırınganın piston koluna ileri geri kuvvet uygulayarak dolmakaleminizin daha kolay açıldığını göreceksiniz.
Dolmakalem temizleme aparatımız, kartuş uzantısı ile çalışan bir sistem olduğu için en ulaşılmaz kartuş tipi dolmakalemleri bile temizleyebiliyor. Bu geliştirip uyguladığımız iki parçalı sistem çok esnek ve her markaya uyuyor.
Aslında projelerimiz arasında bu sistem için geliştirilmiş ve bazı özel sıkıntıları çözecek bir parça daha var. Bu projemiz yeteri kadar uzun olduğu için onu da bir başka yazımızda Sn. Ruhi VEKTOR'un çizimleri yardımıyla anlatacağım


Öyleyse, herkes için KeKeYa-KeKeBo










blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy