menu

kokox

stickymenu

KAĞIT BİLGİLERİ II / PAPER TIPS&TRICKS II


Bu serinin ilk yazısında da söylediğim gibi her şeyin bir ilmi olduğu gibi kağıdında bir ilmi vardır. Hele bu kadar nazik bir nesnede biz dolmakalemseverleri mutsuz edebilecek sonuçlara gitmek onun ilmini bilmemekten geçer.
Bu ilim bilmeme hattı boyunca yer alan istasyonlardan bir tanesi de ağır gramajlı kağıdın dolmakalemle daha iyi yarenlik edeceği zannıdır ki, kûlliyen yanlıştır ve kağıdı bilmemekten sebeptir(yararlı okuma).
"Ağır kağıt dolmakaleme uygundur" cümlesine asla itibar etmeyiniz. "Hafif kağıt dolmakaleme uygun değildir" kalıbı kağıda dokunmadan karar verilebilecek bir veri değildir. Aslında yanınızda bir büyülteciniz var ise kağıda bakarak ve kağıdı katlayarak incelediğiniz kağıdın dolmakaleme uygun olup olmadığına kendiniz karar verebilirsiniz. Gerçekte bu duruma kağıt, doğumu esnasında elekteyken kendisi ve hava şartlarıyla ortaklaşa karar vermiştir.
Kağıtta asıl olan kağıdın lifleri, hamuru ve herşeyin kendini bulduğu kağıt yüzeyidir. Zira akıl etmemiz gereken şey kağıdın yüzeyine yazdığımızdır. Ve bizim için mühim olan kağıt yüzeyi özellikleridir. Mesela tam bu noktada beliren bir yanlış bilgi de, "ağır gramajlı kağıtların daha sert olduğu" bilgisidir.
Kağıt yüzeyi deyince aklıma geldi;
"Kağıdın Aslında Tek Bir Yüzeyine Yazılabildiğini"
biliyormuydunuz ?.

En iyisi siz, siz olun ve almak istediğiniz defterin ambalajsız tanıtım örneğinin bir kenarına yanınızda her zaman taşıdığınız dolmakaleminizle bir şeyler karalayın.






blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy