menu

kokox

stickymenu

DOLMAKALEM FİYATLARI ARTIYOR / INCREASES IN THE PRICES OF FOUNTAIN PEN


Yaklaşık iki yıldan fazla bir süredir dolmakalem fiyatlarında ciddi artışlar söz konusu. Bu artışlar artık akıl sınırlarını dahi zorlar hale gelmeye başladı.
6 aydan bu yana ise dolmakalem severlerin en büyük toplanma alanı olan Fountain Pen Network Grubunda ise bu fûtursuz artışa dolmakalem severlerin ve bloglarının, Fountain Pen Network'un sebep olduğuyla ilgili hararetli tartışmalar ve ciddi tespitler var.
Örneklemek gerekirse 90 ların başında 7-10Us$ aralığında olan bir dolmakalem bugün hala üretilmesine rağmen fiyatı 100 Us$'ı zorlamakta. Amazon da bir yıl önce 10 US$ fiyatı olan Waterman Kultur dolmakalem şu anda 42 US$. Yine Amazon da 1 yıl önce 40 US$ fiyatı olan Waterman Phileas akıl sınırlarını zorlayan bir artışla 199 US$ a ulaştı.
Bir de, son 3 yıldır dolmakalem üreticisi firmalar, sürekli zam yapmaktalar. Bunun üstüne de, ebay'de eski dolmakalem meraklılarını bizde de olduğu gibi tabiri caiz ise sağmal inek gibi gören eski dolmakalem satıcıları var ki; sürekli fahiş fiyatlar koyarak dolmakalem sevenlerin arzularını kamçılıyorlar.
Bir süre önce aşırı fiyat artışı dalgasına Pelikan firması da katılmıştı. Benim dikkatimi çeken bir şey de, Türkiye pazarında kalemkutusu.com, kalemmerkezi.com gibi firmaların internet sitelerinde bir müddettir bir ya da iki Pelikan dolmakaleme rastlanır olması.. Dünya pazarlarında Pelikan dolmakalemlerde meydana gelen aşırı artışlar ile birlikte bir çok dolmakalem meraklısı ileride yapacakları alımlarını daha da öne çekerek bir de suni bir artışa sebep olmaya başlamışlar. Bizdeki durumun biraz daha garip bir yanı var. Yurtdışından dolmakalem alıyorsanız, PayPal ya da uluslararası transfer sistemi Türk Lirasının değerini iç pazara göre çok daha düşük algılıyor. Mesela PayPal ABD dolarını 2.05 gibi bir kurdan hesaplıyor.
Türkiyemizde ise bu artışlara bir süredir direnen ithalatçılar vardı. Fakat uluslararası dolmakalem üreticilerinin fiyat artışlarına dayanamayarak fiyatlarını arttırmaya başladılar.
En son fiyat artışı rüzgarına bizde pek bilinmeyen ve çok prestijli dolmakalemler üreten Nakaya da katıldı. Fiyatlarında nerede ise 1 Ağustos 2012 den geçerli olmak üzere aşağıdaki tabloda göreceğiniz gibi %37 ye varan artışlar yaptı. Söylence o ki, Sailor ve Pilot unda bu fiyat artışlarından etkilenerek ürünlerinin fiyatlarını arttıracağı. Şu anda bile bir ay öncesine göre bu iki markada satıcıları tarafından uygulanan %25-30 luk bir artış ve ürün karaborsası var.
Bu fiyat artışları nereye gidecek ve nasıl bir tablo ortaya çıkacak bilemiyorum. Ancak ABD de bir gurup dolmakalemsever kısa bir süreden beri alımların yavaşlatılması için propaganda yapıyor..

NAKAYA FİYAT TABLOSU.
Model Eski Fiyat
Yeni Fiyat
Writer Black Long $450 $550
Cigar Black Long $450 $550
Writer Black Portable $400 $550
Cigar Black Portable $400 $550
Writer Black Piccolo $450 $550
Cigar Black Piccolo $450 $550







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy