menu

kokox

stickymenu

FOUNTAIN PEN FOR CONQUEST OF CONSTANTINOPLE / İSTANBULUN FETHİ İÇİN DOLMAKALEM



Dünyaca ünlü lüks saat ve kalem markalarını müşterileri ile buluşturan Art Gioia ile ünlü İtalyan kalem üreticisi OMAS, “1453, İstanbul’un Fethi” adını verdiği kalem serisinde üç farklı kategoride kalem üretmiş. Geleneksel el işçiliğiyle modern teknolojiyi birleştiren kalem serisinde İstanbul’un fethinde önemli rolü olan Osmanlı topundan esinlenildi. 1453 temasıyla oluşturulan üç koleksiyonun ilkinde fetih yılına ithafen 1453 adet üretim yapılmış.
İtalya’nın Bolonya şehrinde 85 yıldır kalem üretimi yapan OMAS’ın tasarımcısı Flaminia Angelone, İstanbul’un Fethi’ni yansıtabilmek için çok sayıda tarihi belge, görüntü ve röprodüksiyonu inceleyerek en çok Osmanlı topundan etkilenmiş. Ve tasarımı Osmanlı topundan yola çıkarak yapmış.
1453 İstanbul’un Fethi teması üzerine çalışılmış üç farklı koleksiyonda üretilen ve satışa sunulduğu gün 20 adet ayırtılan dolmakalemlerin en ucuzu 2 bin 700, en pahalısı 26 bin Euro. En üst modelde ise sadece 5 adet üretim yapılmış ve bu sayılı üretimin fiyatı ise 26 bin Euro
Toplam 1000 tane üretilen pistonlu dolmakalemler 2 bin 700 Euro, roller ball olarak tasarlanan 453 adeti ise 2 bin 500 Euro olarak fiyatlandırılmış. İkinci koleksiyon İstanbul’un fethedildiği güne ithafen 29 adet, pembe altından ve gövdeleri siyah mineyle bezenerek üretilmiş. 20 pistonlu dolmakalem 19 bin Euro, 9 roller ball ise 18 bin Euro olarak fiyatlandırılmış. Üçüncü ve en üst model ise fetih ayına ithafen sadece 5 adet üretilmiş. Gövdesi kızıl mineli olan ve sadece pistonlu dolmakalem olarak üretilen serideki bu modelin fiyatı ise 26 bin Euro. Bu kalemler Türkiye’de sadece Arte Gioia’nın Akmerkez ve İstinye Park butiklerinde satışa sunulmuş ve satışa sunulduğu ilk günde 20 kişi tarafından sipariş edilerek ayırtılmış.





blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy