menu

kokox

stickymenu

KALEMLERİN KOZMETİK BAKIMI


Vallahi, kendimi zaman zaman pavyonlarda konsomasyon yapan hanımlara benzetmiyor değilim. Binbir zahmet kazan ağız kokusu çek.., sonra da git dostuna paraları yedir.., dolmakaleme, kağıda yatır. Ya da başka bir tabirle Yeni Cami önünde dilenip Nişantaşında sadaka dağıtmaya benziyor benim halim. Bu dolmakalem güzellerinin konsomasyonunun güzel olması ve uzun süre dayanmaları için kozmetik ürünlere ihtiyacı oluyor. Aynı hanımlar gibi. Ben diyorum zaten; yazmak, dolmakalem, defter bunlar hepsi dişil.
Bu dolmakalem hanımlarının kozmetik ihtiyaçlarından biri de temizlik, parlatılmak ve daha güzel, ışıl ışıl görünmek. Bu ihtiyaçlarına binaen amerikadaki bir arkadaşımdan özel bir temizleyici ve parlatıcı istemiştim. Fakat ne yazıkki istediğim miktarda değilde onun üçte biri kadar geldi. Bir haylice pahalıymış fiyatı ve bu yüzden üçe bölmek zorunda kalmış.
Bu üstteki fotoğrafta gördüğünüz malzeme bir tür pasta, parlatıcı, yenileyici ve cila+film kaplayıcı bir malzeme. Kalemler için özel üretilmiş. Üç aya kadar koruma sağlıyor kalemlere.
Ellerimiz vasıtasıyla kalemlerimize kir, yağ, asit, nem, ter gibi her türlü şey bulaşarak onların gövdelerinde ama metal, ama plastik, ama reçine olsun derin yaralar ve izler oluşmasına sebep oluyor. Bu negatif etkenlerin onların gövdelerinde oluşturduğu zararları silmek ve onları yenilemek için zaman zaman bu tür kozmetiklerle silerek parlatmak gerekiyor.
Gerekli olanlar bu mavi renkli temizleyici cila, bir parça pamuklu bez, tişört parçası ya da penye ve son işlem için kaliteli bir mikrofiber bez. Geri kalanı ise bolca el emeği.
Bu temizleyici ciladan mercimek kadar bir parçayı alarak dolmakaleminizin her yerini kaplayacak şekilde sürüyorsunuz ve 2-3 dakika sonra işaret parmağınızın ucuyla fazla bastırmadan kaleminizin boyuna hareketlerle sağa sola ovalayarak kirlerin ve yağların daha iyi kabarmasını sağlıyorsunuz. Zaten bu hareketler esnasında parmak ucunuzun bir miktar karardığını farkedeceksiniz.
Bundan sonra pamuklu bezin içinde yine boyuna hareketlerle dolmakaleminizin üstündeki mavi renkli krem malzemeyi ve kirleri ovuşturarak almaya başlayın. Sürekli olarak kaleminizi, bezin temiz bölgesine doğru kaydırınki dolmakaleminiz daha iyi parlasın. Bezin temiz bölgesi ile ne kadar çok cila yaparsanız o kadar iyi parlayacaktır. Burada başarının sırrı ise, sabır. Kanaat getirene kadar parlatın kaleminizi. Ve en son olarak; mikro fiber bez ile siliniz.
Ben bu işlemi Sheaffer 444 Imperial ve Kaweco Sport Clasic dolmakalemlerim üzerinde uyguladım. Gerçekte pırıl pırıl oldular. Artık elimin asit, yağ ve terine karşı dayanıklı hale geldiler. Bir sevindilerki fukaralar, sormayın gitsin.
Şimdi bu işlemi sizlere de tavsiye ediyorum.., ama diyeceksiniz ki, sabır, bez, dolmakalem bizde var da.., bu açık renkli dolmakalem güzellik merhemini hangi ıtriyat deposundan temin edeceğiz. Maalesef bizim memlekette bulunmuyor. Şimdi bir çok okurun yüzü asıldı biliyorum. Biri yer biri bakar durumu..
Yakında amerikadan gelecek bir arkadaşım var. Eğer sizlerden isteyen 10 meraklı arkadaş 10 ABD$ doları ile katılmayı taahhüt ederlerse bir kutu getirterek paylaşabiliriz. Ve bu 10 arkadaşın her birinin payına aşağı yukarı 1,5 çorba kaşığı kadar düşecek bu güzelleştirici merhemden. Anlayacağınız gibi bir haylice pahalı. Sahip olmak isteyen meraklı arkadaşlar bana e-posta atarak irtibat kurabilirler.





blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy