menu

kokox

stickymenu

BIC DOLMAKALEM



Hemen hemen yazmaya meraklı herkes aşağıda resmi görülen BIC firmasının Crystal modelini mutlaka tanır. BIC Crystal dünyanın en çok satan sade kalem tasarımlarından birisi. 1950 de ilk ortaya çıkışından bu yana 100 milyon adet satmış. BIC firması sade fakat sağlam, kullanışlı ve küçük bütçeler ile de satın alınabilecek kalemler yapmayı ilke edinmiş bir firma..
Bu anlayışla BIC en üstte resmi görülen kullan-at tipi bir dolmakalem üretmiş ve bizim kırtasiyecilerimizde de bulunuyor. Adı ise BIC All in One. Medium(orta) kalınlıkta çelik ucu olan ve mürekkep haznesi ise ciddi büyük bir dolmakalem. Benim denemelerime göre Pilot VPEN'e göre mürekkeb miktarı nerede ise iki kat daha fazla. Ucu gayet temiz ve orta yumuşaklıkta yazıyor. Mürekkebinin kuruma süresi kullandığınız kağıda göre değişse de ortalama 7-8 sn. civarında.
Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi fiyat performans eğrisinin iyi oluşundan dolayı kurcalamayı seven dolmakalemseverler için tam anlamıyla sökülüp dağıtılmaya, incelenmeye müsait bir dolmakalem. Fiatı 4,5-5 YTL gibi. Pilot VPEN in yarı fiatı anlayacağınız. Mürekkebi gayet iyi. Ben siyah olanı ile test yaptım. Bulunduğum ilçede hiç bir kırtasiyede mevcut olmadığı için komşu vilayet ziyaretinde satın almıştım. Siyah ve Mavi mürekkeb seçenekleri bulunuyor. Mürekkebi kırçıllanma ya da arkaya geçirme yapmıyor. Zaten BIC DOLMAKALEM orta ıslaklıkta bir karaktere sahip. Gövdesi PILOT VPEN e göre çok az daha kalın ve düşmeye darbeye mukavemetli. İyi kapanan bir kapağa ve sıkı tutan bir klipse sahip.

Gerçekten dolmakaleme başlamak isteyenler için ve talebelerini el yazısına başlatacak öğretmenlerin tavsiye edebileceği uygun bir dolmakalem. Ele ve parmaklara oturuşu gayet güzel. Bu yüzden ben, gündelik kullanımda yanımda taşıdığım asal dolmakalemimi yedeklemek için BIC Dolmakalem kullanıyorum. Böyle bir amaç için de dolmakalemseverler için iyi bir dolmakalem. Eğer uç yumuşatma ve parlatma biliyor iseniz mükemmele yakın bir hale hetirebilirsiniz BIC DOLMAKALEM i.
Ben, en azından size BIC Dolmakalemde Crystal Tükenmez kalemde bulduklarınızı tekrar algılayacağınızı garanti ederim. Geri kalanları keşfetmek için ise bir BIC Dolmakalem alıp deneyin. Bakalım neler bulacaksınız.


Most of the writing addicts will remember BIC Pen Company with its legendary Crystal Ball Point Pen model. BIC sold over 100 billion pcs. of BIC Crystal ball point pen since 1950. And now BIC Crystal is 60 years old as a days of its child with its simplicity and durability. It makes me remember my childhood time. Nova days BIC launched a new disposable fountain pen called BIC All in One. BIC All in One disposable fountain pen is now avalaible in Turkish market in two different ink option which are black and blue. In this article I will try to review it.
BIC All in One Disposable fountain pen avalaible on the market with a steel medium nib. BIC fountain pen nib is half flexible and semi wet and does not produce a feathering or show-thru. Its has a reasonable ink drying time around 7-8 sec. depending the thickness and quality of the paper.
I do two different writing test with two different notebooks. First one was with ARWEY ANDRE Notebook which results best writing on its 70gsm. ivory paper. And the second one was with KESKIN COLOR's Copelle Notebook which results very best smooth writing on its 120gsm. beige paper. BIC All in One fountain pen nib has no scratch but for experienced user, I suggest to polish the tip of the nib for perfection. Cap and body is very strong and seems to me as a resistant to strikes. Most important point of the BIC All in One is the ink capacity. It has a very big barrel completely full with ink. Its ink capacity is the double of Pilot VPen.
Its a good and cheap choice for fountain pen beginners and for school teachers who will teach the calligraphy to their students.



BIC DOLMAKALEM'in yazım testlerini ilk olarak ARWEY ANDRE defter de yaptım. ARWEY ANDRE Defterin sayfaları 70gsm. perdahlı kağıttan. BIC DOLMAKALEM'in mürekkebi bu kağıtta 7sn. gibi bir sürede kurudu ve arkaya geçirme ya da kırçıllanmaya sebep olmadı. BIC DOLMAKALEM'in evaporatif(uçucu) tip bir mürekkebi var.
İkinci yazım testini, KESKIN COLOR COPELLE defter ile yaptım. Copelle defterin sayfaları 120 gsm. çoklu perdahtan geçmiş tok bir kağıttan. Kağıdın kalın ve iyi perdahlı oluşundan sebeple BIC DOLMAKALEM Copelle defterde çok daha mükemmel davrandı ve çok iyi sonuç verdi. Bu defterdeki mürekkeb kuruma süresi 8sn. Kırçıllanma ya da arkaya geçirme negatif sonuçların hiç birisi Copelle defterde meydana gelmedi. BIC dolmakalemin içindeki mürekkep en kötü kağıtlarda bile bir problem çıkartmıyor. Ben samanlı kitap kağıtlarında bile denedim. Çok fazla yayılma, kırçıllanma, arkaya geçme yapmıyor. Mürekkebi itibariyle de BIC kullan-at dolmakalem son derece başarılı.







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy