menu

kokox

stickymenu

LANTU KULLAN AT DOLMAKALEM


Kasabadaki kırtasiyecileri dolaşıp blog için biraz alış veriş yaptım. Bunlar arasında muhtemel çin malı olan çok ucuz bir kullan ve at dolmakalem var. Markası Lantu. Fiatı ise 1.5 YTL. Öyle ahım şahım bir dolmakalem değil ama fiatı çekici kılıyor kendisini. Diğer kullan ve at dolmakalemlere göre fiatı 1/8 gibi. Bu özelliğinden ötürü dolmakalem incelemeye meraklı ve uç düzeltme hevesi ile dolu okuyucuların denek olarak kullanabilecekleri bir dolmakalem.
Ucu pek de kaliteli olmayan bir çelikten. İyi parlatılmamış ve ciddi anlamda scratchy yani tıkırtı yapıyor. Damak ve uç kısmının sökülüp takılması çok kolay. Söküp inceleyebilirsiniz. Mürekkebi siyah ve fena değil. Üreticisi bu kalemin üzerine 2km sürekli yazacak kadar mürekkebe sahip olduğu olduğunu yazmış.
Orta kalınlıkta bir uç var üzerinde. Dolmakalem ucu düzeltme işi hakkında bir fikri olmayanlar ise, üzeri biraz pütürlü bir gri mukavva parçası üzerinde bir müddet sekiz sayısı yaparlarsa ucun yazımı biraz düzeliyor. Eğer uç sökmede az da olsa tecrübeli iseniz bu ucun hem kalınlığını değiştirebilir hem de uç ıslah işlemine tabii tutarak tecrübe kazanırsınız. Bu kadar ucuz bir dolmakalemde yanlış yapacağınız bir işlem size büyük bir para ya da iyi bir dolmakalem kaybettirmez. Eğer uç düzeltme işlemini öğrenmek istiyorsanız bir düzine kadar alın ve bu dolmakalem ile uç ıslahı öğrenmeye başlayın. Ben bu dolmakalemin denemesini Aniki Levend A6 yatay dolmakalem test defterinde yaptım. Hiç bir işlem yapmasanız da uçtan gelen tıkırtının haricinde acil haller ya da gündelik kullanımda dolmakalem krizini başarılı bir şekilde çözümler. Kısacası bu fiata verdikleri ve kazandıracakları çok olacaktır diye düşünmekteyim...




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy