menu

kokox

stickymenu

NEDEN KIRTASİYE


Bu yazım, uzunca bir süreden beri irdelemeye çalıştığım "NEDEN KIRTASİYE SEVİYOR ve ALIYORUZ" sorusunun cevabını bulabilmek için yaptığım sorgulamalardan yola çıkarak kaleme aldıklarımdır. Bugünlerde, bende olduğu gibi yabancı kırtasiye bloglarında da bu sorunun cevabı, yazarları ve kullanıcıları tarafından bulunmaya çalışılıyor.
Ben satın alıp biriktirdiklerimin sebebini şu anda yazmış olduğum blog'un üstüne yıkarak cevap bulmaya ya da cevabın nedenlerini kabul edilebilir nedenlerin içine tıkıştırmaya gayret etsem de, dışarıdan halimiz maalesef böyle değil gibi gözükmekte..
Kırtasiye, Türk Dil Kurumu (TDK)na göre; defter, kâğıt, kalem, mürekkep vb. yazı araç ve gereçlerinin bütünü olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca Arapça kökenli olan kırtasiye sözcüğü, kâğıtla yapılan işlemler anlamında da kullanılmaktadır. Bana göre kırtasiye, yazım ile ilintili tüm nesnelerin bir arada anıldığı aileye verilen isimdir. Asgaride bir insanın kırtasiyeye çekilim duyabilmesi için yazmak eylemiyle arasında bir sevginin var olması mantığı rasyonel gibi gözükse de bu tür bir sevgiye sahip kişinin yazabildiğini, güzel yazdığını veya yazmaya arzu duyduğunu göstermez. İşte ayrışma ve irdelemeler tam bu noktada başlıyor..
Amacım bu noktadan ilersinde neden, niçin ve olması gerekenleri birlikte bulmak. Bunu da yorumlarınızla yapacağız. Bakalım ne çıkacak?, kocaman bir hiç mi? yoksa ilginç irdelemeler mi?.. "Biz neyiz ?" sorusuna hep birlikte cevap bulmaya çalışalım...


Now, in this article I am in search of reasons for passion of stationery products. May be we can find or talk together about the whys hiddened behind this passion with the help of your comments. Please let me know about your individual reasons or sources. Foreign readers are welcome for comments.




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy