menu

kokox

stickymenu

DEFTER KENAR BOYAMA


Gelin defterlerimize bir bayram güzelliği yapalım. Onlardan seçtiğimiz bir tanesinin kenarlarını boyayalım. Tıpkı ben yaşlardakilerin çocukluğumuzda var olan bazı ajandaların kenarlarının boyalı olduğu gibi.
Bunun nasıl yapıldığını size evlerimizde bulunabilecek en az malzeme ile tarif etmeye çalışacağım. Her şeyden önce boyamak istediğiniz defterinize karar verin. Ben KESKİN COLOR tarafından bana gönderilen ve benimde satın aldığım KESKIN PRONOT Reporter'ı seçtim. Seçtiğiniz defterinizi iki kalın karton parçası arasına alarak zemini düz bir yerde(mutfak tezgahı, masa) üstüne bir kaç ağır bir şey(çiçek saksısı, ansiklopedi vb...gibi) koyarak üç tarafınıda rahatça boyayabileceğiniz şekilde sıkıştırınız. Ne kadar iyi ve kuvvetli sıkıştırırsak o kadar iyi sonuç alınacağı unutulmamalıdır. Kesinlikle defteri sıkıştıramıyorsanız bu işlemi yapmayınız. Eğer biraz meraklı iseniz bir marangoza kestireceğiniz A4 ebadında 3mm. iki adet kontraplak ve bir nalburdan satın alacağınız ufak bir el iskencesi ile temel sete sahip olabilirsiniz. Ve her zaman bu temel set ile defterlerinizi arasına sıkıştırabilirsiniz.
Yine ev şartlarındaki tarife dönersek, defteri arasına alacak iki kalın karton parçasını defterin kenarlarından 1-3mm. taşacak şekilde yerleştiriniz. Bu boyama sırasında kullandığınız zemini kazara boyamanızı engelleyecektir. Eğer defteriniz sert kapaklı ya da kapak kenarına boya bulaşmasını istemiyorsanız, defterin ebadından bir kaç mm. büyük kesilmiş iki beyaz kağıt parçasını defterin ön ve arka kapakları ile iç sayfa başlangıç noktaları arasına yerleştirin. Bunların üstünede ağırlık adına bahsi geçenleri yerleştirin. Ben uygulamada defteri iki ağaç parçasının arasında mengeneye sıkıştırdım.
Boyamız, dolmakalem mürekkeblerimizden beğendiğimiz herhangi birisi. Tabii bu arada eklemek isterim ki ANIKI Mürekkeb gibi selüloz etkileşimli bir bir mürekkeb renk ve boyamada daha iyi sonuç verecektir. Beğendiğiniz mürekkebten ufak cam bir kabın içine bir şırınga yardımıyla 3 cc/ml. kadar koyun. Bu mürekkebi 3cc/ml. iyi su ile seyreltin. Doğal olarak mürekkebin tonu 3-5 arasında açılacaktır. Elde ettiğiniz rengi bir kulak pamuğu yardımıyla bir kağıdın üstüne sürerek rengine bakınız. Boyama esnasında bir kaç kez geçiş yapılacağı için mürekkeb zaten defter kenarında sulandırmadan önceki istediğiniz renge yakın bir renk verecektir. Sulandırmanın amacı ise budur.Sulandırma miktarıyla renge karar verdikten sonra kulak pamuğuna bir kez iyice mürekkeb emdiriniz ve sonra kulak pamuğunun ucunu cam kabın iç tarafına bastırarak fazla mürekkebi akıtınız. Her seferde pamukta orta kararda mürekkeb olmalıdır. Boyuna hareketlerle defterinizi 1 kat boyayınız ve ikinci kata geçmek 15dk. kadar bekleyiniz. Koyulaşmasını istediğiniz renge yakınlaşana kadar her boyama katı arasında 15dk. bekleyerek defter kenarını hoojen bir şekilde boyayınız. Boyama işlemi bittikten sonra defter kenarlarınız ıslak olacağı için defter kenarlarının büzüşmemesi ve iyice kuruması için sıkıştırdığınız düzenekten bir kaç saat sonra çıkartınız.Kolay gelsin diyerek noktalarken takıldığınız yerleri mail atarak sorabilirsiniz.



blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy