menu

kokox

stickymenu

MÜREKKEP KISA KISA II

Mürekkeblerdeki en büyük sıkıntı asit seviyesi yada Ph tır. Zira kağıtla birleştiğinde hafif kalınlaşma ve özellikle de renk değişimine sebep olmaktadır. Burdaki en önemli eleman ise kağıttır. Kağıdın da asidik olması mürekkeble birleştiğinde ekstra kararma gibi bir soruna yol açacaktır.
Bir kağıdın kolayca asit seviyesini nasıl anlarız ? Bunun için basit bir yol var, hem de kırtasiye severlerin kolayca bulabileceği ya da üretebileceği cinsten.
Üç ya da dört yaprak kırmızı lahanayı üzerine bir miktar saf ya da iyi su ekleyerek azıcık kaynatıyoruz. Ve elde ettiğimiz mor renkli suyu test için kullanıyoruz.
Bu sıvıdan test edeceğimiz kağıda damlattığımızda eğer renk değişmiyor ya da daha açık olan pembe ve yeşil renklere gidiyorsa asit yok veya neutre anlamına gelmektedir. Eğer kağıttaki renk kırmızı ve koyu kırmızı tonlarına gidiyorsa kağıt asidik veya yüksek asit seviyeli demektir. Bu durumda ise mürekkebimizin rengi asit seviyesinin yüksekliğine bağlı olarak bir, iki ton kararacaktır.



Not: Blogger ın kapatılmasının üzerine, bir de OpenDNS adresleri de aşağı yukarı yarım günde bir değişmekte ve bu da artık tahammül edilemez bir durum almıştır. Blogger geçen sefer olduğu gibi bu sefer de ağır bir yara almıştır. Eğer olurda bir daha dolmakalem ve ya kağıt hakkında bir yazıda sizlerle birlikte olamaz isek şimdiden teşekkür ediyor ve hoşça kalınız diyorum..


blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy