menu

kokox

stickymenu

SCRIKSS 419 VE PELIKAN M150 UÇ DEĞİŞİMİ / SCRIKSS 419 AND PELIKAN M150 NIB EXCHANGE


Daha önceki Scrikss 419 Dolmakalem incelememde bu dolmakalemi enine boyuna incelemiştim. Bu bayram arifesinde ise benim gibi bu dolmakalemin ucundan memnun olmayan sevenleri veya uç değişikliğine gitmek isteyenler için küçük bir bayram hediyem olacak. Ne yaparsınız ben Iroshizuku mürekkep veremiyorum. Artık "Çok veren maldan az veren candan" diyerek fukaranın halini mazur görünüz.

Scrikss 419 dolmakalem incelemesinde bu dolmakalemin ciddi ölçüde Alman standartlarına benzediğinden biraz bahsetmiştim. Büyük ihtimal ile Scrikss 419 ya Almanyada tasarlanmış, projelendirilmiş veyahutta Almanyada üretilmiş ve ülkemizde bir araya getirilmiş. Bunu doğrulamak mümkün olmasa da Scrikss 419 un ucunun vidalı oluşu ve bu vidanın çapıyla adım sayısının Alman standartlarındaki tablolara birebir uyuyor olması düşündüklerimi doğrular nitelikte. Alman kalem sanayi standartlarının hık demiş burnundan düşmüş. Özellikle de Pelikan tarafından kullanılan standardın ikizi gibi.


Pelikan M150 ucu, Scrikss 419 dolmakaleme biraz dikkatlice takıldığı takdirde birerbir uyuyor. Resimden de anlaşılacağı üzere Pelikan M150 ucunun bileziği Scrikss'e göre çok az geniş ve milimetrenin 1/10 nu kadarda kalın. Bu kalıp esnemesinden de olabilir ya da ortam ısısından da. İfade ettiğim gibi Pelikan m150 ucunun vida dişlerine mutlaka sürülecek silikon gres ile Pelikan M150 ucu Scrikss 419 a gayet güzel uyuyor. Burada yapabileceğiniz en önemli hata Pelikan M150 yerine M200 ucu satın almanız. Zira satıcı size aralarında hiç bir fark olmadığını söyleyecektir. Bu kocaman ve kuyruklu bir yalandır ve torbaya sığmaz. Zaten bu durumdan yararlanarak piyasada Pelikan M150 siyah dolmakalemleri Pelikan M200 olarak satıyorlar. Böyle iki tane dolmakalem satıcı adları bende saklı olarak duruyorlar. Bu dolmakalemlerin kullanıcılarıysa okuyucularımız arasında. Pelikan da sıkça başvurulan bir üç kağıt da Pelikan M200 dolmakalemlerin M150 uçlarıyla gönderilmesi. Bu detayı anlamak oldukça zor.


Pelikan M200 uçların aklımın şaşmasına yol açan fiyatı 115TL. Pelikan M150 uçların fiyatlarıysa 65 TL. Neredeyse Scrikss 419 dolmakalem kadar fiyatı var. Eğer hala Pelikan M150 ucu almakta bu büyük fiyatlara rağmen ısrarcıysanız Scrikss 419'u çok seviyor olmalısınız. Pelikan M150 ucuyla Scrikss 419 da deneyimleyeceğiniz en önemli fark mürekkebin çabuk bitmesi olacaktır. Zira yeni uç daha ıslaktır. Fakat uç seçeneklerinin farklılaşması ve mükemmelleşen yazım konforunu göz önüne aldığınızda bu katlanılabilir bir eksidir.

Yeni bir yazıda birlikte olma umuduyla hepinize mutlu ve sağlıklı bir bayram temenni ediyorum.









blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy