menu

kokox

stickymenu

PANGRAM / PANGRAMMA


"Pangram" diye bir kelime duydunuz mu? Cevabınız "Hayır" ise buyrun devamını okumaya.
Pangram aslında Yunanca PAN(bütün, tüm) ve GRAMMA(kelime) kelimelerinin biraraya getirilmesinden üretilmiş bir tümleşik kelime. Kısaca tüm harfler anlamına geliyor. Büyük ekseriyetle bir alfabedeki tüm harfleri kullanarak oluşturulan cümlelere verilen genel ad. Yazım meraklılarının da çok meraklı oldukları bulmaca benzeri bir kavramdır.

Çoğunlukla yabancı dolmakalem sitelerinde rastladığımız The Quick Browm Fox Jumps Over The Lazy Dog cümlesi İngilizce tüm harflerden meydana getirilmiş en anlamlı, en sık kullanılan cümle ya da Pangram dır. Kalem meraklıları pangram ları büyük çoğunlukla kalemlerini adına Font dediğimiz farklı grafik şekillerdeki alfabe yazım disiplinlerine göre denerken kullanır ve kalemin yazım özelliklerinin tümünü görürler. Pangram'lar, kalemi kağıdı elimize alıp da ne yazacağımızı bilemediğimiz, ilk harfin ilk vuruşuna başlayamadığımız anların can simitleridir.

Peki, mümtaz Türkçemizde böyle PANGRAM kalıp cümleler yok mudur? Bir haylice mevcut ama çoğu anlamsız. Anlamsız ve müstehcen oldukları içinde ezberlemesi zor. Ben bunların içinde nispeten en anlamlı ve birazda komik olanını kullanıyorum. Bu cümle ile alfabedeki tüm harfleri rahatlıla denemiş olacaksınız. Lafı dolaştırmadan aşağıya benim kullandığım PANGRAM'ı ekleyerek güzel, asude ve serin bir hafta sonu diliyorum. Kullan, yarıl, gülmekten yazama etkili 2 adet Pangram'ımız;

  • Cümleten şef garsonun verdiği hafif jöle kıvamında poğaçaya bakıyoruz.

  • Fütursuz kaçığa göre japon şemsiyeleri bedava, hacı !






blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy