menu

kokox

stickymenu

pentel tradio dolma kalem / pentel tradio fountain pen


Pentel Tradio Dolmakalem, Pentel firmasının Fransa'daki tasarım üssünde tasarlanıp üretilen bir dolmakalem. Spor bir görünümü var. Yakın zamana kadar fazla renk seçeneği olmamasına rağmen bu yılın ikinci yarısından sonra Pentel Fransa tarafından tasarlanan yeni deri dokunuşlu serisi farklı renklerde piyasalarda gözüktü.

Kısıtlı renk seçeneği olan ilk versiyonu bizim piyasamızda da bir müddet boy gösterdikten sonra kayboldu. İthalatçı firması dolmakalem pazarının darlığı yüzünden pek ithal etmek istemiyor anladığım kadarıyla.



Pentel Fransa, her ne kadar açık olarak ifade etmese de söylentiler ışığında Tradio dolmakalemin ucu Fransa'da Watermans tarafından tasarlanmış. Tradio dolmakalemler Watermans dolmakalemler gibi mükemmel yumuşaklıkta ve son derece iyi yazıyorlar. Benim son beş yılda elime geçen en mükemmel uçlardan bir tanesine sahip. Ucu yarı spiral bir damak ve onun üstüne takılan bir uzun mürekkeb kartuşundan oluşmuş. Avrupa tipi uzun kartuşları rahatlıkla kullanabiliyor. Pentel Tradio dolmakalem dengeli bir ıslaklığa sahip. İridium altın kaplama uçlu Pentel Tradio'nun tutma alanının tasarımı gayet iyi. Hafif bir dolmakalem ve uzun yazımlarda parmakları yormuyor. Kapak klik kilitle gövdeye geçiyor. Ucu görebildiğiniz ufak şeffaf bir pencereyle donatılmış kapağın kilit sistemi, plastik olması yüzünden zaman içinde kilidin deforme olması gibi bir ihtimal mevcut.



Pentel Tradio'nun resimde görülen serisinde sadece iki rengi mevcut. Bunlar siyah inci ve gümüş rengi. Gümüş rengi ve siyah inci gövde renginde olan seride kısmi altın kaplamalı bir uç kullanılmış. Uç farklılığı yüzünden fiyatı biraz daha pahalı alt kategoride yer alan düz çelik rengi uçlu Tradio dolmakalemlerden. Fakat bütün Tradio kalemlerin gövdesi fiziken aynı olduğu için başka Tradio'lara dolmakaleminizin uç kısmını takarak farklı Tradio dolmakalemlere sahip olabilirsiniz.




Gövde Kapak
Kapaklı_Toplam_Uzunluk: 14,44 cm.
Kapak arkada: 16,0 cm.
Gövde kalınlığı: 1,17 cm.
Gövde uzunluğu: 13,44 cm.
Toplam ağırlık: 14,8 gr.


Kapak_Uzunluğu: 6,55 cm.
Kapak çapı: 1,42 cm.
 Kapak iç derinliği: 3,58cm.
Kauçuk silikon yuvarlanmaya engel klips
Watermans Üretimi paslanmaz yarı esnek altın kaplama iridium. Uç kalınlığı standart  Medium=Orta
Orta genişlikte kanallı tam spiral çift damak yapısı. Uzun veya kısa kartuşla kullanılıyor.


Sportif görünümü ve sağlam yapısıyla Pentel Tradio Dolmakaleme mutlaka sahip olunmalı düşünmekteyim. Zira fiyat-kalite-yazım performansı son derece iyi.







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy