menu

kokox

stickymenu

SHEAFFER KARTUŞU YAPALIM / SHEAFFER CARTRIDGES DIY



Sheaffer bir dönem Türkiyemizde çokça dağıtımı yapılan ve bulunan bir dolmakalemdi. Kartuşları ise artık bugünlerde pek öyle her yerde bulunur değil.
Standart avrupa tipi piyasada bulunan kartuşları aşağıda göreceğiniz şekilde Sheaffer kartuşu haline dönüştürebilirsiniz.
Aşağıda nasıl dönüştürüleceğini resimlerle anlatmaya gayret ettiğim Sheaffer kartuş projesi için bir adet Pelikan ya da başka bir markanın avrupa tipi, her yerde bulunan kartuşlardan bir adedine ve delici sivrilikte bir alete ihtiyaç var. Gerekli malzemenin tamamı bu..
Yukarıda resmi görülen delici aletlerden en uygunu kalınca bir yorgan iğnesi aslında. Yorgan iğnesi artık bulunur mu evlerde? bulunsa da evdeki cinsi latiflerle başınız derde girer mi? bilemiyorum ama, yorgan iğnesi olmazsa resimdeki diğer araçlardan birini kullanabilirsiniz.
Bu çevirim işleminde benim ana hareket noktam, avrupa tipi kartuşlarla Sheaffer kartuşlarının aynı dış çapta olması.
Önde gözüken kartuş Sheaffer'a ait olup arka planda olan ise Avrupa tipi standart bir kartuştur. Sheaffer kartuşun dolmakaleme yerleştirilişi sırasında her iki tarafınıda kullanabilirsiniz. Bizim dönüştürme işlemimizde ise Avrupa kartuşun arka yüzü, yani arka tarafı kullanılacaktır.
Avrupa tipi kartuşun ters tarafındaki yuvarlak yüzeyi delici sivri aletimizle hafifce yuvarlağın tam ortasına denk gelecek yerden ince bir delik şeklinde delelim. Kartuşun dışına bu işlem sırasında fazlaca bir mürekkeb taşmaz.
Deldiğimiz bu kartuşu ise Sheaffer dolmakalemimizin kartuş yuvasına yerleştirerek iyice oturana kadar itelim.
Yeni Sheaffer kartuşumuz dolmakalemimizde baş aşağı duruyor gibi durumda olacaktır. Bunun her hangi bir sakıncası yoktur. Dolmakaleminizin arka gövdesi izin veriyorsa bu işlemde kullanılan kısa kartuş yerine standart Avrupa kartuşun uzun tipini kullanarak mürekkeb kapasitenizi 2,5'a katlayabilirsiniz.
Umarım yararlı olur. Soru ve gerçekleştirme aşaması için yorum bırakırsanız yardımcı olmaya gayret ederim.
.







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy