menu

kokox

stickymenu

KAĞIT BİLGİLERİ I / PAPER TIPS&TRICKS I


Dolmakalem sadece kendinden ibaret değildir. Kağıt ve mürekkeb ile birlikteliği olmaz ise nasıl anlamlı olabilir ki.. Genelde bahse konu edilen dolmakalem ve mürekkebin yanında, kağıdın hep varlığı ve önemi ihmal edilir, görmezden gelinir. Zira zordur ilmi. Hele benim gibi gözlerini kapatıp kağıt okuyan ustaların rahleyi tedrisatından geçmiş iseniz, eziyetlidir de. Hiç bir hata kabul etmeyen nazlı ve dikkat isteyen bir yapısı vardır zira..
Bundan sonra belirli aralıklarla Kağıt Bilgileri başlığıyla aynı MÜREKKEB KISA KISA serisinde olduğu gibi kısa kağıt bilgilerinden oluşan bir yazı serisi yayınlayacağım.
Bu yazı dizisinden amaç, sizlere defter ve kağıt seçiminizde, saklamanızda, onlara yazmanızda yardımcı olacak küçük ve anahtar bilgiler vermektir.
Biz kırtasiye çılgınlarının özellikle de ganimet niyetine aldığımız, kenarda duran bir çok defterimiz vardır. Dünyanın belki de en hassas malzemesi kağıttır. Hani derler ya, "Havadan Nem Kapmak" diye, işte bu kağıt için geçerlidir. Kağıt havadaki her türlü bileşeni içine alabilen bir yapıdadır. Neler yoktur ki, bünyesinde saklayabildiği.., nem, asit, karbon parçaları vb..
Bu gibi havadaki bileşenler ve ultraviyole ışınları yüzünden, defter kağıtlarımız özelliklerini değiştirerek sararabilir, çizgileri uçabilir, dalgalanabilir. Defter kapakları çarpılarak kanburlaşabilir, sırtları kırılabilir, cilt iplikleri epriyerek kopabilir.
Bu ve buna benzer bir çok sıkıntıya defterlerimizin düşmemesi için onları;
  • Onları sıkıca mutfaklarda kullandığımız streç filmlere havayla temasını kesecek gibi saralım.
  • Daha sonra da bu streç filmle kaplanmış defterin üzerine siyah bir çöp torbasıyla kaplayalım.
  • En sonunda ise üstüne marka, model, renk vs. gibi bilgilerini yazan bir etiket koyarak orta ağırlıkta bir kitabın altında uykuya bırakalım.
Emin olun ki yararını göreceksiniz..





blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy