menu

kokox

stickymenu

MÜREKKEP KISA KISA VII


Uzun süredir mürekkeblerden bahsetmiyorduk. Haftaya küçük bilgi kırıntıları olsun diyerek, satın alırken farklı, yazarken farklı renkte gözüken mürekkeb olgusundan bahsedeyim.
Aslında bu farklılık tüm mürekkebler için geçerlidir. Bunun asıl sebebi dolmakalem veya dolmakalem ucunun karakteridir. İlk baştan almaya çalışırsak;
Dolmakalem mürekkeblerinin renkleri genelde bizlere kulak pamuğu çubuğu ile çizilmiş renk örnekleri olarak geniş alanda verilmektedir. Oysa yazım kalınlığı ince olduğu ve boyar sıvı madde çok dar bir alana sıkıştığı için mürekkeb rengi örneğe göre 3-4 ton daha koyu olmaktadır.
Kuru tip dolmakalem uçlarında ise bu dar yazım alanına, çok az boyar madde sığdığından algıladığımız renk örnek renge göre 1-2 ton daha açılmaktadır.
Orta ıslaklıkta dolmakalem uçlarından dar yazım alanına dökülen boyar madde, bir ortalama yakalamış olduğundan mürekkeb rengi örnek renge göre 1-2 ton daha koyudur.
Islak dolmakalemlerde ise uçtan dökülen boyar madde fazla olduğu için mürekkeb rengi örnek renge göre 3-4 ton daha koyu olmaktadır.
Genellikle mürekkeblerin örnek renkleriyle yazım renkleri arasındaki farka etki eden ilk ve en önemli faktör dolmakalem ucunun karakteridir.





blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy