menu

kokox

stickymenu

SCHNEIDER BASE DOLMAKALEM


Schneider Base, dolmakalem dünyasında sağlamlığı ve kullanışlılığı ile dolmakalem severler arasında tanınan ve sevilen bir dolmakalem. Türkiye ithalatçısı ve temsilcisi Tekiner Group ta bize, daha önceki yazılarımızda elimize ulaştığını beyan ettiğimiz üçlü setin son üyesi olarak test etmemiz için bir adet göndermişti. Bayram münasebeti ile Schneider'in bu dolmakalemi hakkındaki yazımızı yayına koyayım istedim.
Schneider Base dolmakalemi üç aydan bu yana gündelik dolmakalemim olarak kullanıyorum. Dolmakalem camiasında ilk çıktığı 2009 yılından bu yana kabul gördüğü üzere çok sağlam bir yapısı var. Tüm gövdesi kırılmaya dayanıklı özel bir sert plastikten. Yanlışlıka dirseğimle üzerine abandığım bir kazayı hasarsız atlattı. Schneider Base, daha çok gençler ve gündelik kullanım anlayışıyla üretilmiş bir dolmakalem. Dolmakalem severler, estetik kaygılardan uzakta, sağlamlık ve her şartta yazması için tasarlanmış yapısından ötürü ondan övgüyle bahsediyorlar. Tek negatif yanı estetiğe önem verenler için kaba gelen kapak klipsi. Dünya dolmakalem literatüründe saygı gören bir çok dolmakalem gurusu blogger, onu sürekli Lamy Safari ile kıyaslıyorlar. Aslında haksız da değiller. Bana göre Pelikan'ın P serileri, Pelikano ve Lamy Safari ile kıyaslanabilecek bir dolmakalem. Zira sınıf olarak genç ve iyi yazma zevkine sahip olan insanların rağbet ettiği dolmakalemler bunlar...
Schneider Base ile ilgili olan ihtiyac duyabileceğiniz tüm teknik verileri fotoğrafların üstündeki ölçeklerden rahatlıkla bulabilirsiniz.
Bu dolmakalem kapağının üstüne özellikle yazıldığı gibi Almanyada tasarlanıp üretilmiş. Ne yazık ki batılı üreticiler Çindeki üretim kabusundan sonra ürettikleri malın kalitesini vurgulamak ister gibi malın üretildiği ülkeyi prestij işareti olarak en görünür yere büyük harflerle yazıyorlar. Schneider Base in farklı ülkelerde farklı renkleri olmasına rağmen en sık rastlanan gövde rengi siyah. Benim test ettiğim de siyah gövde, mavi detaylara sahip ve parmaklara isabet eden kısmı silikonlu bir tür kauçuk malzemeden. Parmakların yakaladığı kısım ergonomik olarak tasarlanmış ve parmaklar terlese de elden kaymıyor. Yazım sırasında ucun kağıda baskısını ayarlayabilmek ve mürekkeb içeren uç kısmına parmaklarınızın kaymaması için fotoğrafta da görüleceği gibi ekstra bir yükselti var uç kısmında. Ucu iridium noktalı ve çelikten imal edilmiş. Medium yani orta kalınlıkta bir uca sahip olan Schneider Base standart olarak medium-orta uçla son kullanıcıya ulaşıyor. Uç kalınlığı yazım sırasında mm. cinsinden 0.5-0.6 mm arasında bir değere sahip. Ucunun malzemesi çelik olduğu için yumuşak olduğu söylenemez ama hafif bir esnekliğe sahip. Ucunun üstünde kağıda teması sağlayan iridium noktacık gayet iyi parlatılmış ve yazım esnasında kayganlık hissi veriyor. Uç ve damak kısmının düzgün bir mürekkeb akışı var. Damak uca eşit miktarda mürekkeb besliyor. Yazımı orta kurulukla ıslak arasında bir yerde. Bence kararında bir mürekkeb akışı var. Zira arkaya geçirme sorununa sebep olabilecek bir sürü kağıtta denememe rağmen bu probleme neden olmadı ve beni şaşırttı diyebilirim.
Schneider Base, hem universal kartuşlarla hem de dönüştürücülerle çalışıyor. Universal kartuşların kısa ve uzun tiplerini kullanabileceğiniz bir gövdesi var. Çoğunlukla estetik açıdan tenkide uğrayan kapağı ve krom kaplı kapak klipsi son derece kuvvetli. Hani tutunca bırakmayan cinsinden. Öyle pek cepten kayıp düşme ihtimali yok. Görselliği sizin değerlendirmenize kalmış ama güven veren bir yapısı var. Mesela ben bir teknik adam olarak bu yapıyı beğeniyor ve her şartta Schneider Base'i kullanabileceğimi düşünüyorum. Bana göre her ülkenin kendine has mühendislik birikimi ve kültürü ürettiği her üründe kendisini gösteriyor. Schneider de her zaman Alman mühendisliğinin bütün öğelerini tasarımlarında bulunduruyor. Kapak gövdesine bir klikle oturuyor ve çok sıkı tutuyor. Kapak içinde ucun kurumasını engelleyecek ikinci bir yarım kapak sistemi var.
Yazım testinde yukarıda fotoğrafı olan ACAR Group'un ARWEY ANDRE defterini kullandık. ARWEY ANDRE defterlerin kağıtları 70gr. Fakat Schneider Base ve mürekkebi hiç bir şekilde mürekkebi arkaya geçirmedi ve ANDRE defterle iyi bir uyum sağladılar. Bu dolmakalemle ANDRE defterin sayfalarının hem önüne hem arkasına yazmak mümkün. Schneider Base dolmakalemin iridium noktacıklı ucu rahat ve kaygan bir yazma hissi veriyor. Ucun altındaki damak kısmı ucu gayet iyi besleyen kılcal yollarla plastikten imal edilmiş. Ben Schneider Base'i hem kendi kartuşu hem de Sheaffer mürekkeble denedim. İnceden kalına kadar tüm kıvamdaki mürekkebler ile gayet iyi anlaştı. Pek mürekkeb reddetmiyor. Benim kendi imalatım olan ANIKI mürekkebler ile de anlaşması beni sevindirdi.
Fiat bilgisi ile ilgili elimde henüz bir veri yok. Türkiye temsilcisi Tekiner Group Schneider Base'i kendi sitelerinde gösteriyor fakat iç pazara yoğun bir şekilde vermek için okulların açılışını bekliyor olabilir. Tekiner Group bundan önceki Schneider ürünlerindekiSchneider Türkiye Temsilcisi Tekiner Group Schneider Dolmakalem Sayfası fiat politikasını sürdürür ve iyi bir şekilde dağıtımını yaparsa bu sınıftaki diğer dolmakalemleri Schneider Base açık ara önde geçer diye düşünmekteyim. Schneider Base bana göre sınıfında iyi bir dolmakalem ve her şartı göğüsleyebileceği hissini uyandırdı bende.
Hepinize güzel ve sıhhatli bir bayram dileklerim ile...

Not: Bu inceleme yazısının uzun oluşundan dolayı İngilizce ve Fransızcaları verilmemiştir.






blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy