menu

kokox

stickymenu

ARWEY FLAVIN DEFTER I

Bir süreden beri ARWEY defter logosunun sitemizde yer aldığının okuyucularımız da farkındadır. ARWEY defterleri üreten ACAR GROUP a ilk telefonu açıp, bir dolmakalem ve defter blog'u olduğumuzu anlattığımda firmanın Halkla İlişkiler ve Basın Müdiresi Gönül Hanımefendi ve daha sonra firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Faruk ACAR Beyefendi çok sıcak karşıladılar. Her türlü desteği veriyoruz yeterki yazın ve hep birlikte bir Türk markasını internet ortamında daha bir yaygınlaştıralım bilinciyle kucakladılar bendenizi. Benim içimde zaten yerli üretim aşkı ve Faruk Bey gibi aynı paralelde düşüncelerle içi alev alev bir delikanlı olunca tutmayın gitsin artık dedik.
ARWEY in bize, bizim de ARWEY olan inancımız sağlam olunca sıvadık kolları ve Türkiye de bir ilke imza atarak ARWEY in defter serisinden seçtiğimiz ilk ürün ARWEY Flavin'in testlerini tamamlayıp sizlerle paylaşalım istedik.
Bildiğiniz üzere defterlerin en önemli parçası kağıtlarıdır. ACAR GROUP ARWEY defterleri için FSC Sertifikalı 70gr krem daha doğrusu fildişi renkte kağıt kullanıyor. FSC sertifikasyonuna sahip kağıtlar öyle bildiğimiz cinsten kağıtlar değil. Her şeyden önce ekolojik ve doğaya en az zararı vererek üretilmiş kağıtlar. FSC sertifikasyonuna sahip kağıtlar, özel üretim alanlarından kontrollü olarak kesilmiş ağaçlar, geri kazanılmış ahşap malzeme ve liflerden üretiliyor. Yani ARWEY in ürünlerinden satın alırken Afrikadaki ya da Amazonlardaki ağaçların katledilmesine katkıda bulunmadığınız için içiniz rahat olabilir. Zaten ACAR GROUP ta hep birlikte yaşadığımız bu dünyanın kaynaklarına saygısından Türkiyede bu sertifikasyonu alan ilk defter firması. Bu inanç ve güvenle ACAR GROUP her ürettiği defterinin arkasında bulunan cep kısmına bir adette FSC Sertifikası koyuyor. Yani sizler de alacağınız her ARWEY ürününde dünya ormanlarının korunmasına hem maddi hem de manevi olarak katkıda bulunuyorsunuz. Maddiyattan bahsetmişken, ACAR GROUP defterlerinde kullandığı bu tip kağıt için ekstra bir bedel öderken kullanıcılara bunu yansıtmayarak kendi ürünlerine artı değer olmasını istemiş.
ARWEY Flavin Defteri, ben 2011 yılı başından bu tarihe kadar günlük defterim olarak kullandım. Çok asil ve kaliteli bir tasarımı var. Yüzde yüz Türk insanının yaratıcılığı ile tasarlanmış. Üç rengi (Kahve, Gri ve Siyah) mevcut. Asil ve çanta içi darbelerden zarar görmemesi için kilitli bir kapak sistemine sahip. Kilidi ise ARWEY Flavin'in üzerinde size hediye olarak verilen çok kaliteli bir tükenmez kalem. Doğruyu söylemek gerekirse (fotoğraftada görüleceği gibi) bu kadar kaliteli bir tükenmez kalem beklemiyordum. Kalemin içinde Cross kalemlerin içindeki uç kullanılmış. Piyasadan sadece ucun yedeğini alsanız 10-12 YTL. ARWEY Flavin'in fiatını (19-21 YTL) düşündüğünüzde defteri bedava aldığınızı anlayacaksınız. Flavin'in gövdesi, dokunuşu ve görünüşü deri gibi olan bir malzemeden imal edilmiş. Sırt kapak arasındaki dikişleri son derece kaliteli ve özenli. Fotoğraflarda görüldüğü gibi arka kapak devam ederek ön kapağın üzerine katlanıp beraberinde hediye edilen tükenmez kalem ile kilitleniyor. Kalemin ön kapaktaki yeri solda kalan sayfalara tükenmez kalemle yazılırken bir sıkıntı çıkarmazken biz dolmakalem severlere dolmakalemin ucundan sebep ufak bir sıkıntı doğuruyor. Bu da güzel bir özelliğin yan etkisi diyelim.
Flavin defter toplam önlü arkalı 208 sayfadan yani 104 yapraktan oluşuyor. Ebatları 12x17 cm. Kapağı kapatıldığındaki ebatları 12.5x17 cm. Yüksekliği kalemi dahil 2.5 cm. Ebatları elde ve çantada özellikle de bayan çantalarında taşınması için son derece isabetli seçilmiş. Ergonomisi son derece iyi ve sıcak bir dokunuşu var. Doğal malzeme izlenimi veriyor ve yadırgamıyorsunuz. Tasarımında minimalist parametreler göz önünde tutulurken klasizmin de sade soyluluğu gövdesine giydirilmiş. Klasik ve modern öğeler harmanlanarak tasarlanmış. Bu itibarla kullanımı ve taşınması son derece konforlu. Ciddi derecede esnek ve büküldüğünde deforme olmuyor.
Flavin'in sayfaları düz çizgisiz kağıttan oluşuyor ve size ciddi bir özgürlük alanı bırakıyor. Zannediyorum ACAR Group ta defterlerinin üretiminde sizlerin yaratıcılığını sınırlamamak için sayfaları çizgisiz olarak tasarlamış. Bunun defter tasarımı ve kullanıcılar açısından bir çok yararı var. Çizgisiz kağıtlar imalatlarından sonra çizgi basımı için tekrar baskıya girdikleri için sayfaların üzerinde hafif bir katman kalıyor ki bu da sayfaların üzerine siz hissetmeseniz de biraz zor yazılmasına sebep oluyor. Çizgili ve kareli kağıtlarda satır aralarını siz belirlemediğiniz için ister istemez kendinizi sıkıştırılmış ve baskı altında hissediyorsunuz. Bu da yazma tekniğinize ve yazınızın güzelliğine negatif yönde etki ediyor. Çizgisiz kağıtlarda yaratıcılığınız ve el becerileriniz yönünde istediğiniz gibi çizimler grafikler yapabiliyor iken çizgili kağıtlarda hem grafikleriniz sınırlanıyor hem de arka plandaki çizgiler çizimlerinizi çirkinleştiriyor. ACAR Group çizgisiz kağıt avantajlarına ek olarak çizgili, kareli ve noktalı kağıt kullanmaya alışmış kullanıcılar için Flavi nin arka cep içine sayfaların altına yerleştirebileceğiniz kartondan kare, çizgi, nokta şablonu koymuş. Simetri duygusunu da kaybetmeden bu şablonu kullanarak sayfalarına rahatlıkla yazabiliyorsunuz. Ayrıca bu karton şablonun kenarları cetvel olarak ölçekli çizimler yapmak için de kullanılabiliyor. Bu karton şablonun bizim testlerimizde şöyle bir yararını gördük. Sulu boya ya da keçeli kalem kullanarak yaptığınız çizim sayfalarıyla arkadaki sayfa arasında bir tampon görevi görüyor.
Flavin defter kağıdı aquarel, pastel, kuru boya, yarı ıslak gel, yarı ıslak dolma kalemlere çok iyi cevap veriyor. Islak kalemler ile arası pek iyi değil. Bu tip kalemlerde ise kalemin ucuna fazla yüklenmemek gerekiyor. Kağıdı 70gr ve yumuşak. Moleskine gibi defterlerde kullanılan kaba dokulu kağıtlardan değil. Islaklık testine 17 sn. gibi bir süre dayanabiliyor. Emiciliği ve kağıt dokusu son derece iyi. Lif yönleri ise düzgün. Sayfa köşeleri zarar görmemeleri için yuvarlanmış.
ARWEY Flavin'in içinde tüm ARWEY defter ailesi bireylerinde olduğu gibi gündelik hayatın gerekleri göz önüne alınarak zekice tasarlanmış bir sürü kolaylık var, kullanıcıları için. Bunlardan bir tanesi de mikro perforeli arka sayfalar. Ben dahil bir çok kullanıcı defterlerinden, sırt yapısı bozulacağı için sayfa koparmak istemez. Fakat her hangi şekilde de bir yere bir not iliştirmek ya da bırakmak istediğinizde bir parça kağıda ihtiyaç duyulur. Flavin anında size arkadaki 8 mikro perforeli sayfasından, isterseniz yarım isterseniz tam boy not kağıdını ikram ediveriyor. Hem Flavin in canını acıtmadan hem de siz defterim bozulacak diye üzülmeden bu sayfalardan birine notunuzu yazarak zarifçe koparıp alıveriyorsunuz. Kolaylıklar bununla da bitmiyor..
ARWEY Flavinin arka cebini hem çizgili kağıt şablonunu hem de alacağınız küçük not kağıtlarını saklamak için kullanabilirsiniz. Örneklemek gerekirse ben defterime ya da mektupların üzerine yapıştıracağım posta pullarını bu cepte saklıyorum. Defterin arka bölümünde ise tüm dünya insanlarının ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış kolay ulaşılabilir bilgilendirme sayfaları var. Bunlar sırasıyla;
Seyahat Planlama Sayfaları, Ölçü Çevirim Tablosu, Roma Rakkamları, Uluslararası Giyim ve Ayakkabı Ölçüleri, Uluslararası Acil Numaralar, Yararlı Web Siteleri, Rakamlarla Tüm Dünya Ülkeleri Bilgileri, Uluslararası Telefon Kodları, Aylara Göre Dünya Şehirleri Ortalama Sıcaklıkları, Dünya Saat Dilimleri Haritası, Dünya Şehirleri Çapraz Mesafe Tablosu ve Bir Dünya Haritası.. Arka sayfalarında mini bir ansiklopedi saklı olduğunu düşünebilirsiniz.
Zannediyorum gözlerinizi epeyce yordum. ARWEY Flavin'in teknik testlerini ise bir sonraki güne erteleyerek sizi soylu ve mütevazi Flavin ile başbaşa bırakıyorum...
ARWEY FLAVIN DEFTERİN TEST FOTOĞRAFLARI




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy